28 oct. 2016 | 01:02

Ai fi surprins cât te costă să încarci un iPhone 7 la noul MacBook Pro

ACTUALITATE
Ai fi surprins cât te costă să încarci un iPhone 7 la noul MacBook Pro

Cu noile sisteme MacBook Pro, cei de la Apple au uimit audiența din Cupertino, dar s-ar putea să fi frustrat într-o oarecare măsură posesorii de iDevice-uri precum noul iPhone 7.

Mâi țineți minte cât de frustrant a fost momentul în care Apple a anunțat schimbarea mufei la iPhone de la 30-pin în Lightning? Toate accesorile cumpărate de-a lungul anilor au devenit inutile, iar în cel mai bun caz, dacă aveați un sistem audio performant cu 30-pin, ați fost nevoit să investiți într-un adaptor generos de aproximativ 150 lei. Tot atunci, oficialii gigantului din Cupertino au promis că nu vom mai trecea prea curând prin ceva similar și s-au ținut maxim de promisiune.

În cazul în care vă atrage enorm noul MacBook Pro cu Touch Bar și are foarte multe motive să o facă, pregătiți-vă să vă înarmați cu un amalgam de adaptoare foarte scumpe sau să vă schimbați toate gadgeturile. Există totuși o culme a ironiei care ar fi trebuit adresată măcar fugitiv pe scena evenimentului din Caliornia de către un director Apple. În acest moment, dacă vă cumpărați un MacBook Pro, nu vă mai puteți încărca noul vostru iPhone 7 la el fără să cheltuiți o sumă generoasă de bani. Nu e normal.

Din cauza faptului că nu mai aveți nici un port USB standard pe noile MacBook-uri, ci doar USB C sau Thunderbolt 3, după cum le place celor de la Apple să le denumească, nu mai puteți încărca un telefon sau folosi un stick în tandem cu noile computere. Important este însă să nu vă agitați, există niște adaptoare care costă o mică avere și care vor atârna cu brio de marginea noului vostru MacBook Pro cu finisaj space grey. Aveți chiar două variante și ambele sunt pe stoc la dealer-ul autorizat Apple autohton.

În definitiv, dacă vrei să știi cât te costă să încarci un iPhone 7 la noul MacBook Pro, răspunsul este cât se poate de simplu. Puteți opta pentru un cablu USB-C – Lightning de un metru cu 141 lei sau unul de 2 metri cu 184 lei. Sfatul meu este însă să optați, la ,,doar” 116 lei, pentru adaptorul de la USB-C la USB.   Apropo, un adaptor de la un port USB-C la HDMI și USB vă costă 411 lei, un chilipir. Nu era oare mai corect să includă măcar pentru posesorii de iPhone un mic adaptor în cutiia noului laptop de aproape 2000 de dolari?

apple-macbook-package

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele