18 iul. 2016 | 13:46

Ai accepta reclame pe ecranul telefonului în schimbul unei reduceri?

ACTUALITATE
Ai accepta reclame pe ecranul telefonului în schimbul unei reduceri?

În viitor, utilizatorii ar putea beneficia de reduceri importante dacă vor fi dispuși să accepte reclame pe ecranul telefonului.

În cazul în care ați deținut vreodată un Kindle, atunci probabil știți deja că, de ani de zile, Amazon le oferă reduceri importante clienților care sunt dispuși să accepte anumite reclame. Din câte am observat, nu este vorba despre publicitate agresivă, iar reclamele respective sunt afișate doar în lock screen, atunci când dispozitivul nu este utilizat în mod activ.

Observând succesul acestei politici, compania americană a decis la sfârșitul lunii trecute să aplice rețeta și în cazul telefoanelor mobile. Astfel, Amazon a inclus acum două oferte speciale pentru membrii Amazon Prime, conform cărora aceștia vor putea achiziționa telefoane la un preț mai mic, în cazul în care sunt dispuși să accepte reclamele. Nu toate telefoanele sunt incluse în ofertă, însă. Pentru moment, doar modelele Motorola Moto G4 și Blu R1 HD pot fi cumpărate la reducere în acest mod.

Reclamele vor funcționa precum cele de pe Kindle, fiind afișate doar pe lock screen și putând fi înlăturate atunci când telefonul este blocat sau când utilizatorul apasă pe ”Learn more”. Cei care își vor cumpăra un Blue R1 HD, de exemplu, vor putea beneficia de o reducere de 50%, în timp ce Motorola Moto G4, cu reclame incluse, va oferi o reducere de 25%.

Google+Maps+ads+update

Amazon nu este singura companie care implementează astfel de soluții. De curând, și Google a apelat la o politică oarecum similară în ceea ce privește aplicația Maps. Reclame pe Google Maps vor fi introduse prin intermediul unor pin-uri promovate. Acestea reprezintă afaceri locale ale căror proprietari au plătit anumite sume de bani pentru a apărea pe hartă într-un mod similar cu cel reprodus în imaginea de mai sus. În acel caz particular, Walgreens a plătit pentru ca în momentul în care vă plimbați pe hartă să vedeți un pin mov deasupra logoului companiei. Printr-un tap pe el, veți vedea promoții active la locația respectivă și puteți chiar să aveți acces la diverse cupoane de reduceri.