29 dec. 2016 | 13:02

Adevăratul doctor Frankenstein are un plan pentru înlocuirea membrelor pierdute

ACTUALITATE
Adevăratul doctor Frankenstein are un plan pentru înlocuirea membrelor pierdute

Ideea ca oamenii să fie reconectați și de a-i face capabili să își regenereze membrele sună ca un experiment din laboratorul doctorului Frankenstein, dar un om de știință crede că ideea ar putea fi în curând realizabilă.

Dr. Michael Levin, cercetător la Univeristatea Tufts din Massachusetts, a creat deja o serie de ființe ciudate, inclusiv mormoloci cu ochi pe spate și broaște cu șase picioare, și crede că, în viitor, el va fi capabil să reasambleze oamenii pentru a reveni la forma dorită. Acesta crede că testele lui se vor putea transforma, în curând, de la teste pe animale la teste pe oameni, scrie dailymail.co.uk.

De exemplu, soldații care și-au pierdut mâinile în urma unei explozii ar putea să își regenereze membrele.

“Nu știu dacă va fi mai rapid decât procesul de creștere fetală. Dacă la 25 de ani îți pierzi brațul, la 35 de ani o să ai unul de adolescent care este perfect funcțional”, a spus doctorul.

Munca acestuia se concentrează pe canalele ionice- proteine tubulare care se află pe suprafața celulelor și care permit moleculelor încărcate să treacă prin ele. În cazul feicărui canal, porți mici controlează fluxul acestor molecule. Prin utilizarea instrumentelor microscopice, acum ar fi neurotoxinele, Dr. Levin manipulează aceste porți, modificând debitul moleculelor prin canal. Prin acest proces, el dă naștere unor animale cu corpuri ciudate, dar minunate.

În cel mai recent experiment al său, din mai 2016, acesta a folosit lasere pentru a reprograma celulele tumorale să devină inofensive din nou. Celulele canceroase emit semnale electrice “defecte”, care le determină să se împrăștie incontrolabil. Levin a folosit terapia genetică pentru a face laserele “sensibile la munină”, ceea ce înseamnă că celulele și-ar putea modifica apoi semnalele cauzatoare de cancer. Totuși, doctorul speră că medicina de reabilitare va avea șanse mari în viitor.

Într-un interviu pentru Popular Science, el a spus că: “Finalul acestui domeniu este de specificație completă a formei. Vei fi în stare să te așezi la calculator, în Photoshop, de exemplu, să desenzi ce vrei, iar apoi să prindă viață. Dacă vrei o broască tringhiulară cu șapte picioare, iar ochii să fie chiar aici, nu văd de ce nu ai putea face asta”.