14 sept. 2016 | 07:15

Actualizarea la iOS 10 v-a blocat iPhone-ul: Care este soluția

ACTUALITATE
Actualizarea la iOS 10 v-a blocat iPhone-ul: Care este soluția

M-am grăbit să-mi instalez iOS 10 pe iPhone și, alături de mulți alți internauți, m-am trezit cu un telefon blocat.

Deși este greu de apreciat un număr exact al celor care au întâmpinat probleme cu instalarea noii versiuni de iOS, un lucru este sigur. La scurt timp după publicarea online a versiunii finale de iOS 10, pe mai multe site-uri de tehnologie, au început să apară detalii despre dispozitive care nu au putut finaliza actualizarea. Din păcate, am avut ghinionul să mă număr printre cei care au avut de suferit.

Scenariul, în principiu, a fost destul de simplu și a afectat în proporție de 100% doar persoane care și-au făcut update la iOS 10 pe calea aerului, folosind o conexiune WiFi. La final, aveați două opțiuni, fie bara de progres a instalării să se blocheze foarte aproape de 100%, cum am pățit eu, fie să vă treziți cu un cablu pe ecran și sigla iTunes, precum în imaginea de mai sus.

Din fericire, această experiență neplăcută nu s-a reflectat în pierderea datelor. În schimb, dacă ați inițiat update-ul în deplasare sau departe de un computer, ați fost nevoiți să stați cu un telefon nefuncțional până a momentul în care ați ajuns la un PC sau Mac cu cea mai nouă versiune de iTunes instalată.

Dacă tentativa voastră de a instala iOS 10 s-a reflectat într-un telefon blocat cu un cablu pe ecran, conectați-l la un sistem și porniți iTunes. Ținând apăsate simultan butoanele Home + Power aproximativ 40 de secunde, puneți dispozitivul în Recovery. Dacă ați procedat corect, pe ecranul aparatului ar trebui să apară un cablu de date, iar iTunes ar trebui să vă notifice că a identificat un smartphone în modul Recovery și să vă propună să-l restaurați. La acest pas, este foarte important să optați pentru varianta Update în loc de Restore, altfel, veți pierde tot ce ați avut pe telefon. În funcție de viteza conexiunii voastre la internet, procesul poate să dureze chiar și o oră. Cu un pic de noroc însă, la final, veți avea un iPhone sau iPad cu iOS 10 instalat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele