02 mart. 2016 | 12:59

Acestea sunt primele imagini cu cele două camere ale lui Huawei P9

ACTUALITATE
Acestea sunt primele imagini cu cele două camere ale lui Huawei P9

Deși Huawei P9 a lipsit în mod vădit de la MWC 2016, compania chineză nu a întârziat să prindă puțin din interesul publicului atras de eveniment, postând primele imagini cu cele două camere ale viitorului său telefon.

Imaginile noului telefon au fost publicate de Venture Beat și arată trendul general din lumea telefoniei de a se orienta către aparatele echipate cu camere cu duble aperturi. Într-un articol anterior, am subliniat faptul că noul model de Huawei P9 ar putea fi lansat în patru variante diferite. Vom vedea o versiune P9 standard, alături de un P9 Lite, pentru cei care nu doresc să investească sume foarte mari, un P9 Max pentru cei care își doresc un ecran mai mare și un P9 îmbunătățit, care va veni dotat cu feature-uri adiționale.

Modelul P9 Max ar putea beneficia de o cantitate mai mare de RAM, în comparație cu modelul standard și de o capacitate lărgită de stocare. Versiunea îmbunătățită de P9, de cealaltă parte, ar urma să fie dotată cu un senzor principal de 12 megapixeli, pentru refocalizare, imitând, într-un fel, efectul pe care l-am mai văzut pe camera Lytro Illum.

Deși la vremea respectivă ne-am așteptat să vedem telefonul la Barcelona, se pare că Huawei a preferat să-l țină în continuare ascuns pentru a ne surprinde astăzi cu noi detalii impresionante. E posibil ca telefonul să fie lansat în iunie și va avea o diagonală de 5.2 inci și, spre surprinderea tuturor, aparatul va avea un set dublu de camere de 12 MP, un sistem optic similar cu ceea ce pregătesc cei de la Apple pentru viitorul iPhone 7.

În caz că Tim Cook plănuia ca Apple să revoluționeze din nou lumea mobilelor, aducând pe piață primul smartphone echipat cu două obiective, se pare că Huawei au decis să le-o ia înaintea celor din Cupertino cu viitorul P9. Din păcate compania chineză nu oferă dovezi ale calității fotografiilor făcute de camerele duble și nici vreun detaliu legat de tehnologia din spatele noilor obiective, dar putem să credem că acestea vor face poze mai bune și cam atât. Până în vară vom putea vedea cu siguranță mai multe detalii despre noul telefon vârf de gamă de la Huawei.

Acestea sunt primele imagini cu cele două camere ale lui Huawei P9