08 feb. 2016 | 15:29

Acesta este primul om din istorie omorât de un meteorit

ACTUALITATE
Acesta este primul om din istorie omorât de un meteorit

Un indian ghinionist a ajuns să fie primul om confirmat oficial ca fiind victima unui meteorit.

Un șofer de autobuz din India a ajuns să fie omorât în urma căderii unui meteorit în zona unde acesta își avea autovehiculul parcat. Conform NDTV, roca spațială a căzut în campusul colegiului din micul orășel K Pantharappalli  din regiunea Tamil Nadu, distrugând toate geamurile autobuzelor parcate și avariind clădirile din jur. Tamil Nadu se află în sudul Indiei și are o populație de 70 de milioane de locuitori.

Conform International Comet Quarterly, nu au mai existat fatalități în urma ploilor de meteoriți, dar au existat câteva momente în care așa ceva s-ar fi putut întâmpla. De exemplu s-a mai întâmplat ca meteoriții să fi lovit casele oamenilor, provocând pagube, dar până acum nimeni nu a murit. Probabil că de data aceasta e posibil ca șoferul de autobuz să fi decedat din cauza unor obiecte care au acționat precum un șrapnel în urma exploziei provocate de căderea meteoritului.

Culmea este că ultima oară când un obiect spațial a mai provocat asemenea distrugere a fost în momentul căderii spectaculoase a meteoritului din Chelyabinsk, Rusia. Acesta a deteriorat mii de case și clădiri, găurind o fabrică de zinc și rănind mai mult de o mie de persoane. Chiar și așa, acest fenomen extrem nu a cauzat o singură moarte. Din acest motiv am putea pune moartea șoferului de autobuz indian mai mult pe seama ghinionului decât a meteoritului buclucaș.