08 iun. 2016 | 17:14

Acesta este antivirusul care consumă cele mai puține resurse

ACTUALITATE
Acesta este antivirusul care consumă cele mai puține resurse

Mulți fug de antiviruși deoarece aceste programe de protecție au prostul obicei de a consuma din resursele prețioase ale PC-ului, îngreunând considerabil sistemul. 

Din fericire, nu toți antivirușii funcționează pe aceleași principii și nu toți au nevoie de cantități enorme de RAM.

AV-Comparatives, o organizație independentă de testare a software-ului de securitate, a publicat rezultatele Testului de Performanță care măsoară impactul pe care îl au soluțiile anti-malware asupra performanței sistemului.

Astfel, ei au descoperit antivirusul care are nevoie de cele mai puține resurse pentru a-ți ține informațiile în siguranță.

ESET Smart Security a dovedit că are cel mai mic impact asupra resurselor de sistem dintre toate produsele de securitate testate, primind o distincție Advanced +.

În cel mai recent Test de Performanță AV-Comparatives, ESET Smart Security a fost printre cele cinci produse de securitate care au atins cel mai mare scor de 75 de puncte; Avira, Bitdefender, Kaspersky Lab și Avast au fost celelalte. În testul PC Mark, ESET a ajuns la un scor de 99,7 – împreună cu AVG, Emsisoft și F-Secure.

„Testul AV-Comparatives Performance confirmă faptul că protecția eficientă nu trebuie să compromită performanța. Ne bucurăm că eforturile noastre de a oferi clienților o protecție cu un impact redus asupra performanței sistemului sunt răsplătite”, a comentat Palo Luka, Chief Technology Officer la ESET.

Descărcați de aici antivirusul ESET Smart Security.