12 aug. 2016 | 14:49

Acesta ar putea fi următorul Asus ZenWatch 3

ACTUALITATE
Acesta ar putea fi următorul Asus ZenWatch 3

Seria ZenWatch produsă de Asus ar putea avea parte de o schimbare importantă.

În urmă cu câteva zile a apărut pe internet un zvon conform căruia Asus ar pregăti următorul ceas inteligent din seria ZenWatch. Știrea a fost popularizată după ce o imagine cu spatele presupusului dispozitiv a fost publicată în mediul online. După cum scriu și cei de la Slahsgear, ceasul a atras iar atenția, grație unor imagini noi. Acestea ar fi fost realizate în timpul în care ZenWatch 3 ar fi trebuit să obțină certificarea într-o anumită regiune.

Încă o dată, avem de-a face cu imagini ale unui ceas rotund, care se asemănă într-un fel cu modelul Moto 360 al celor de la Motorola. În ceea ce privește specificațiile, nu avem prea multe informații. Însă la capitolul conectivitate, se pare că taiwanezii vor include atât Bluetooth 4.2, cât și WiFi. Utilizatorii nu vor putea introduce cartele SIM, însă ar beneficia de o tehnologie fast charge.

Cât despre design, marginile par a fi curbate, iar pe partea frontală putem vedea un cerc de culoare portocalie. Asus se pare că nu ar avea de gând să livreze ceasul cu o stație de andocare clasică, apelând, în schimb, la un inel magnetic care s-ar monta pe spatele dispozitivului. iar pentru accesarea funcțiilor, utilizatorii se vor folosi de cele trei butoane laterale.

Asus ZenWatch 2 este un smartwatch relativ ieftin – a fost anunțat cu prețul de pornire de 150 euro. Vă spuneam anul trecut că prețul era cel mai mare atu al acestui ceas care, în ciuda unor lipsuri, cu siguranță ar putea atrage multă lume deoarece arată ca un accesoriu vestimentar și materialele folosite nu sunt deloc ieftine.

La fel cum piața de smartphone-uri a crescut cu adevărat mulțumită modelelor ieftine, low-end, la fel și piața ceasurilor inteligente ar putea exploda mulțumită unor dispozitive care oferă suficientă funcționalitate și un design atrăgător la un preț accesibil.