16 oct. 2016 | 10:00

Acest prototip Tesla te-ar putea costa o mică avere

ENTERTAINMENT
Acest prototip Tesla te-ar putea costa o mică avere

Prototipul Tesla Roadster, construit în anul 2008, a fost pus la vânzare de curând prin intermediul platformei eBay.

Când vine vorba de mașini electrice în ziua de azi, Tesla este probabil cel mai cunoscut producător de pe piață. Compania lui Elon Musk s-a remarcat în ultima  perioadă prin modelele din ce în ce mai performante produse, însă în urmă cu opt ani de zile, după cum scrie și Slashgear, nu era decât un start-up cu un prototip foarte interesant.

Tesla Roadster este un coupe cu două uși, pe care utilizatorul de eBay Jester944 vrea să îl vândă în perioada aceasta. Înainte de a vă manifesta, totuși, interesul pentru respectivul autovehicul, trebuie să știți că prețul nu este unul foarte accesibil. Astfel, mașina este vândută pentru un milion de dolari, fiind cel de-al 32-lea model fabricat dintr-un total de 33. Asta în condițiile în care, în urmă cu opt ani, mașina valora de zece ori mai puțin.

Pentru a-i convinge pe oameni să cheltuiască o sumă cu 900.000 de dolari mai mare decât în urmă cu câțiva ani, vânzătorul a redactat și un text interesant. ”Imaginați-vă cât de mult ar valora primele prototipuri Ferrari. Acum, gândiți-vă cum va fi peste 30 de ani, atunci când majoritatea mașinilor vor fi electrice și producătorii se vor uita în urmă, către Tesla, compania care schimbă în prezent industria, știind că acesta este unul dintre prototipurile sale”, scrie acesta.

Din câte se pare, vehiculul a parcurs până acum aproximativ 29.000 de kilometri și a fost folosit doar în scopuri de marketing. Acesta include un schimbător de viteze și două încărcătoare și are o autonomie de aproximativ 258 de kilometri. Tesla a cerut recent autorităților din Freemont permisiunea de a dubla suprafața fabricii, care are în prezent o arie de 490.000 de metri pătrați. Planul lui Musk este ca până în 2020, să producă 1 milion de mașini pe an, un salt ambițios de la cele 50.580 de mașini lansate în 2015.