30 ian. 2016 | 13:18

Acest interviu i-a adus împreună pe Carl Sagan, Stephen Hawking și Arthur C. Clarke

ACTUALITATE
Acest interviu i-a adus împreună pe Carl Sagan, Stephen Hawking și Arthur C. Clarke

Imaginează-ți-i pe Carl Sagan, Stephen Hawking și Arthur C. Clarke, adică trei dintre cele mai strălucite minți din istorie, discutând despre Univers, divinitate și făcând glume. 

Navigând pe YouTube la întâmplare, am ajuns la video-ul de mai sus și nu am rămas dezamăgiți. În 1988, Magnus Magnusson a reușit cumva să aducă trei dintre cele mai fascinante personalități ale secolului 20 (și ale tuturor timpurilor, dacă ne întrebi pe noi) în același loc, pentru a discuta despre Dumnezeu, Univers și orice altceva.

În interviul de o oră, au discutat despre teoria Big Bang-ului, conexiunea dintre știință și SF, avansarea științei computerizate, inteligența extraterestră și puzzle-ul existenței umane. Probabil că dacă am povesti, i s-ar duce o bună parte din farmec, așa că recomandăm să îți rezervi o oră din viață pentru a asculta întreaga discuție.

Așadar, o să vezi un Stephen Hawking de 46 de ani, care deja era nevoit să se bazeze pe sintetizatorul de voce pentru a comunica, fără ca asta să îi afecteze simțul umorului. De asemenea, Carl Sagan a fost un cunoscut astronom și astrofizician american, care a adus o mare contribuție la promovarea și popularizarea științei. A fost pionier al exobiologiei și fondator al programului de căutare a inteligenței in Univers, numit SETI. Este cunoscut datorită cărților sale cu temă științifică, dar mai ales datorită serialului de televiziune Cosmos: Călătorie în Univers, cel mai vizionat program al televiziunii PBS înainte de 1990.

Arthur C. Clarke a fost un scriitor de SF, inventator și futurolog britanic, cel mai cunoscut pentru romanul 2001: O odisee spațială, scris concomitent cu scenariul filmului omonim, regizat de Stanley Kubrick.