07 mai 2016 | 14:25

Acest avion luxos cu ferestre mari te va face să iubești călătoriile și mai mult

ENTERTAINMENT
Acest avion luxos cu ferestre mari te va face să iubești călătoriile și mai mult

Ca să fim sinceri, zborurile cu avionul înseamnă, în majoritatea cazurilor, să stăm înghesuiți și aproape nemișcați într-un tub de metal presurizat. 

Chiar și avioanele business mari, cu prețuri imense, oferă prea puțină lumină naturală și prea puțină priveliște. Din fericire, Embraer a venit cu o idee de design revoluționar, care pare decupat dintr-un film SF. Conceptul se numește Kyoto Airship și presupune „decorarea” avioanelor business Lineage cu ferestre verticale mari și lucarne. Dacă îți permiți să dai 55 de milioane de dolari pe un Lineage 1000, poți beneficia deja de aceste artificii încântătoare pentru ochi.

Concept de design interior - Embraer

Lucarnele nu sunt chiar o noutate pentru avioanele private. Există Cessna, care a integrat acum 30 de ani lucarnele, dar e prima oară când le vedem pe un avion atât de mare. Pentru acest concept uimitor, echipa executivă a Embraer a folosit specificațiile tehnice ale unui jet regional ERJ145, care are ferestre de observație mari, pe care compania le-a creat pentru uzul guvernului brazilian, potrivit lui Jay Beever, cel care s-a ocupat de designul interior, citat de cei de la Business Insider.

Concept de design interior - Embraer

De asemenea, potrivit lui Beever, echipa de design a Embraer și-a imaginat un client japonez ipotetic, care ar putea vrea să stea pe podea în timpul călătoriei, în locul scaunului tradițional. Singura problemă ar fi că ferestrele atât de mari ar putea încălzi excesiv interiorul cabinei, făcându-l total inconfortabil. Probabil că experții companiei vor găsi o modalitate de a înlătura din ecuație acest dezavantaj.