07 iun. 2016 | 14:24

Acest autobuz școlar duce copiii într-o excursie virtuală pe Marte

ACTUALITATE
Acest autobuz școlar duce copiii într-o excursie virtuală pe Marte

Până să ajungem la performanța de a trimite echipaj uman pe Marte, oamenii de știință au hotărât să aducă planeta roșie mai aproape de noi.

Autobuzul pe care îl vedeți în video-ul de mai sus este parte a iniţiativei ”Generation Beyond ”, lansată de Lockheed Martin. Scopul proiectului este de a inspira copiii să exploreze o carieră în domenii precum Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie sau Matematică.

Autobuzul care permite ”vizitarea” planetei Marte este primul vehicul cu o realitate virtuală atât de interesantă. Instalaţia poate simula circa 520 de kilometri pătrați de detalii de pe planeta roşie, iar după cum putem observa și în video, detaliile sunt destul de clare. Imaginile de la suprafaţa planetei Marte sunt proiectate direct pe geamurile autobuzului.

Interesul față de planeta Marte a crescut extraordinar în ultima perioadă, mai ales după ce s-a descoperit că există și oxigen în atmosfera sa. În cadrul conferinței anuale Code, Elon Musk, CEO al Tesla și fondator al SpaceX a spus că plănuiește să înceapă livrări de marfă către Marte din 2018, dincolo de planurile deja cunoscute legate de colonizarea planetei roșii.

De asemenea, vrea să trimită Dragon Version 2 pe Marte, o navă cu dimensiunea unui SUV și care ar putea transporta șapte persoane. Totuși, nu va „căra” oameni chiar în 2018, pentru că nu ar exista modalități de a-i aduce înapoi acasă. Prin urmare, echipajele umane trimise pe Marte mai au de așteptat, dar nu atât de mult pe cât am crede.

„Dacă lucrurile merg potrivit planului, ar trebui să putem trimite oameni pe Marte în 2024, cu aterizare în 2025”, a spus Musk. De asemenea, a mai subliniat că pentru a construi orașe funcționale pe Marte, SpaceX va trebui să dezvolte abilitatea de a transporta mai mulți oameni și mai mult hardware. Chiar și fără a avea acest plan ambițios în minte, Musk insistă asupra ideii că racheta va trebui să fie foarte mare.