24 nov. 2016 | 18:19

Acest aparat îți spune care este tastatura perfectă

ACTUALITATE
Acest aparat îți spune care este tastatura perfectă

Au existat multe dezbaterii de-a lungul anilor vizavi de tastatura perfectă și, din câte se pare, s-au investit și sume semnificative de bani pentru realizarea unui test obiectiv în această privință.

În mare parte, pentru cea mai mare parte a utilizatorilor de PC, o investiție semnificativă într-o tastatură, parte absurdă. În definitiv, e greu de înțeles de ce ai ajunge să dai începând cu 100 de dolari pe o tastatură, când poți achiziționa una mai mult decât decentă la un preț de 10 ori mai mic.

De cele mai multe ori, ideea de tastatură perfectă este asociată cu o combinație de zgomot, click la apăsare cu cursa și rezistența tastei la apăsare. Pornind de la această premisă, foarte mulți au fost ofuscați din cauza faptului că noile MacBook Pro-uri, de dragul de a fi mai subțiri, au ajuns să includă o tastatură foarte discretă, cu taste ce incorporează o cursă aproape inexistentă la apăsare. Cu alte cuvinte, o tastatură care nu îți oferă feedback la apăsare, pentru un redactor sau programator care tastează cantități semnificative de test, poate ajunge să fie clasificată ca fiind frustrantă.

Trecând însă peste numărul semnificativ de parametrii subiectivi prin care pot fi definite niște tastaturi, cineva să gândit să utilizeze sau, mai bine zis, să creeze un echipament pentru un test obiectiv. Este vorba de Force Curve Gauge. Un proiect creat de un individ ce se ascunde în spatele pseudonimului Haata. Respectivul aparat, destul de complex și costisitor de altfel, măsoară curba forței la apăsare. Practic, analizează relația dintre momentul în care începeți apăsarea și forța de răspuns a tastei în momentul în care ați ajuns la bază. Practic, vorbim de o formă de feedback cuantificacabil care, la final, ajunge să genereze un grafic precum cel de mai jos.

În altă ordine de idei, pentru a înțelege un pic mai bine detaliile acest proiect, puteți accesa acest link, iar data viitoare când intrați într-o polemică cu un prieten vizavi de zgomotul ostentativ generat de o tastatură mecanică, puteți folosi acest material ca argument în discuție.


test-arcuri-taste

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele