13 ian. 2016 | 16:54

Această replică de Google Glass rulează Android dar costă mult mai puțin

ACTUALITATE
Această replică de Google Glass rulează Android dar costă mult mai puțin

Cu toate că Google Glass nu s-a dovedit a fi ”the next big thing” în materie de gadgeturi purtabile, asta nu oprește diverse companii din a creea fel de fel de replici, mai mult sau mai puțin reușite.

Un nou gadget, foarte similar cu Google Glass, încearcă să-i convingă pe pasionații de gadgeturi că merită să investească într-un astfel de dispozitiv. Ochelarii MAD Glass caută finanțare pe Kickstarter și promite funcționalități similare smartphone-urilor, dar și câteva funcții mai inedite.

MAD Glass se montează peste ochelarii obișnuiți și afișează, prin intermediul unei prisme, diverse informații direct în fața ochiului.

Astfel, cu MAD Glass poți vedea feed-uri de social media, poți naviga prin GPS, poți efectua traduceri, dar te poți și juca. Interesant este că dispozitivul poate traduce instant orice vezi în fața ta. Asta înseamnă că poți citi diverse semne rutiere, meniuri, sau orice text care nu este în limba maternă.

Gadgetul are și o cameră foto incorporată, care îți va permite să realizezi clipuri video și fotografii.

Interesant este că aproape orice aplicație de Android va funcționa pe MAD Glass, având în vedere că gadgetul nu are un sistem de operare propriu, ci rulează o versiune modificată a sistemului pentru smartphone-uri creat de Google.

Deocamdată, creatorii au reușit să strângă 74.000 de dolari, ei cerând numai 72.475$. Cei care vor un dispozitiv MAD Glass (vine cu o pereche de ochelari peste care să se monteze, în cazul în care nu purtați, de regulă, ochelari) vor trebui să plătească 608 dolari și îl vor primi în luna septembrie.