30 apr. 2016 | 11:44

Visul iubitorilor de feline: această invenție „traduce” mieunatul pisicii tale

ENTERTAINMENT
Visul iubitorilor de feline: această invenție

Dacă ești unul dintre oamenii care adoră pisicile și ai o mică crescătorie de creaturi pufoase acasă, acum există o invenție care te va ajuta să îți înțelegi mai bine animăluțele preferate.

Este vorba despre o zgardă similară celei purtate de Dug, câinele vorbitor din filmul Up. Se numește „Catterbox” și a fost creată de cei de la Temptations Lab. Partea interesantă e că a fost printată 3D, și ceea ce face e să intercepteze variațiile mieunăturilor și să le traducă, grație unei aplicații pe care ți-o instalezi pe smartphone. „Credem că, dacă oamenii ar înțelege pisicile mai bine, ar vedea cât sunt de uimitoare. Studiile arată că pisicile adulte miaună când vorbesc cu oamenii, nu cu alte pisici. Am analizat aceste sunete și am creat un program care detectează mieunatul unei pisici și îi potrivește cu o voce umană. Apoi, am introdus această tehnologie într-o zgardă printată 3D, care se conectează la aplicația noastră, în care poți chiar să alegi o voce pentru pisica ta”.

Poți vedea cum funcționează ingenioasa invenție din video-ul de mai sus, iar pe site-ul Temptations Lab vezi chiar mai multe clipuri cu pisici vorbărețe. Știm că nu ai ceva mai interesant de făcut weekendul acesta, așa că ia-ți pisica și vizionare plăcută. Sperăm doar să nu ne primim confirmările că pisicile noastre ne consideră niște sclavi furnizori de mâncare și afecțiune.

Acum puțin timp, o echipă de oameni de știință a descoperit că pisicile ar putea să ne iubească mai mult decât o arată. În cadrul studiului, animalele s-au comportat diferit atunci când proprietarul zâmbea, faţă de momentele când acestea era încruntat, potrivit BBC.

”Atunci când proprietarul zâmbea, pisica a fost mult mai predispusă la avea şi ea un comportament pozitiv: începea să toarcă, să se freace sau să se aşeze pe genunchii proprietarului ei. De asemenea, pisica părea să vrea să petreacă mai mult timp aproape de stăpân atunci când acesta a fost zâmbitor decât atunci când proprietarul se încrunta”, spune Moriah Galvan, unul dintre cercetători.