03 aug. 2016 | 14:42

Această carcasă de telefon „fuge” de tine ca să se asigure că te trezești

ACTUALITATE
Această carcasă de telefon

Dacă ești unul dintre oamenii care nu funcționează optim dimineața, probabil ai un telefon al cărui buton de Snooze a fost foarte abuzat, de-a lungul timpului.

Cercetătorii japonezi cred că soluția pentru cei care au prostul obicei de a-și opri alarma (chiar dacă sunt mai multe, programate din cinci în cinci minute), este o carcasă de telefon printată 3D. Poți vedea în clipul de mai sus cum funcționează. Carcasa are încorporată o placă de circuit, alcătuită dintr-un micro-controller, un convertor serial-USB, motoare, drivere de motor și encodere rotative. În plus, cu ajutorul unor rotițe printate tot 3D, carcasa îți poate „plimba” telefonul pe o suprafață plată, potrivit Daily Mail.

Momentan, carcasa vine la pachet cu trei funcții foarte utile: Runaway Snooze, Hard Push și Scale Trace. Runaway Snooze îți pune telefonul pe fugă atunci când îți sună alarma, ca să se asigure că nu o să o oprești, Hard Push îl aduce mai aproape de tine când ai notificări, încurajându-le să le verifici, iar Scale Trace implică aplicații practice ale carcasei. De exemplu, o poți folosi pentru a măsura o suprafață, cât se poate de precis. De asemenea, poți măsura un spațiu gol, iar telefonul îți va afișa opțiunea de a căuta mobilă care să se înscrie în cerințe. Din nou, puteți vedea o demonstrație a acestei funcții în clipul de mai sus.

Fără îndoială, cea mai prețioasă funcție ar fi Runaway Snooze. Cei extrem de leneși dimineața o vor aprecia la adevărata valoare. Sau chiar mai mult de atât.