14 aug. 2016 | 10:07

A murit Kenny Baker, omul care l-a adus la viață pe robotul R2-D2 din Star Wars

ACTUALITATE
A murit Kenny Baker, omul care l-a adus la viață pe robotul R2-D2 din Star Wars

Actorul Kenny Baker, celebru pentru că l-a adus la viață pe R2D2, unul dintre cei mai iconici roboți din cinematografie, a murit cu doar două săptămâni înainte de a împlini 82 de ani.

Kenny Baker suferea de nanism și avea o înălțime puțin peste un metru. A devenit faimos în 1977, când i-a dat viață lui R2-D2 în primul film Star Wars, alături de personajul C-3PO al lui Anthony Daniels. După ce a jucat în filmul originar Star Wars, Kenny Baker a apărut și în continuările „Imperiul contraatacă” și „Întoarcerea lui Jedi” , precum și în trei dintre filmele din serie făcute ulterior.

Mark Hamill, care l-a jucat pe Luke Skywalker, și-a exprimat regretul că a pierdut un prieten de-o viață. Kenny Baker era, poate, unul dintre cei mai iubiți actori din seria Star Wars, în principal datorită faptului că a fost mereu apropiat de fani. Numele său a fost menționat anul trecut pe genericul celui de-al șaptelea episod din seria Star Wars, „Trezirea forței”, și a asistat, într-un scaun cu rotile, la premiera europeană a filmului de la Londra, în decembrie anul trecut.

În primă fază, a refuzat rolul roboțelului R2-D2, spunându-i lui George Lucas că: „Nu vreau să fiu închis într-un robot, pentru Dumnezeu, de ce?”. George Lucas a insistat: „Trebuie, nu găsim pe nimeni altcineva. Ești suficient de scund să intri în costum și suficient de puternic ca să fii în stare să te miști în el”. Este motivul pentru care nu puteau folosi copii. Până la urmă, s-a lăsat convins și a intrat „în pielea” lui R2-D2. „Au pus capacul peste mine, eram exact ca un ou fiert”, a povestit, cu umor, Kenny Baker, potrivit Digi 24.