12 ian. 2016 | 06:29

A explodat primul smartphone Sony Xperia cu consecințe grave

ACTUALITATE
A explodat primul smartphone Sony Xperia cu consecințe grave

Se pare că au apus de mult zilele în care doar iPhone-uri și smartphone-uri Samsung explodau. Tocmai a fost confirmat că un Sony Xperia T3 a luat foc zilele trecute.

Din motive greu de înțeles, la nivel global, câteva telefoane iau foc în fiecare an. De cele mai multe ori, evenimentele neplăcute au fost constatate în legătură cu încărcătoare care nu sunt originale. În anumite situații însă, nimeni nu știe foarte bine ce s-ar fi putut întâmpla.

Cel mai recent astfel de eveniment a avut loc în Newport, South Wales din Marea Britanie. Relatarea lui Grant Eger are legătură cu un smartphone Sony Xperia T3 ce pare să fi fost folosit în condiții normale. ,,Făceam pur și simplu scroll prin telefon și în același timp îi trimiteam mesaje prietenei mele. Am auzit un mic ticăit de parcă se întâmpla ceva în interiorul telefonului. Inițial, când am auzit sunetele, nu mi-am dat seama ce erau. M-am gândit doar, oare ce se întâmplă? Următorul lucru pe care mi-l amintesc este că o scânteie a ieșit din marginea telefonului. A fost mare, motiv pentru care, reacția mea instant a fost să-l arunc. L-am aruncat pe marginea patului. Au ieșit și mai multe scântei și a luat foc.

Situația neplăcută nu s-a încheiat însă după câteva secunde. Telefonul a reușit să ardă o suprafață semnificativă din covor și nu s-a oprit decât în momentul în care a fost aruncat pe geam în grădina din spatele casei, evitând astfel un incendiu de proporții. Momentan nu se cunoaște cu precizie amploarea pagubelor, dar mâna lui Grant Eger a fost cu sigurantă afectată. ,,Nu voi mai atinge niciodată un telefon Sony, nici o șansă.

Cum e de așteptat în astfel de circumstanțe, cei de la Sony s-au grăbit să facă o declarație pe marginea evenimentului și au inițiat un set de investigații. ,,Suntem în cont cu clientul pentru a afla cauza incidentului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele