01 iun. 2016 | 15:04

10 desene ale copilăriei pe care să le revezi oricând

FEATURE
10 desene ale copilăriei pe care să le revezi oricând

Nu o să reluăm și noi clișeul cu „poți fi copil toată viața, dacă îți dorești”, pentru că deja îl cunoașteți prea bine. În schimb, vă propunem o metodă simpatică de a sărbători 1 iunie: uitându-vă la desene ale copilăriei, de care poate ați uitat.

Ideea ne-a venit pentru că am dat peste pagina aceasta de Facebook. Găsiți tot ce vreți despre toate desenele posibile, ordonate în funcție de perioada difuzării. Menționăm că nu le-am selectat în ordinea preferințelor, ci absolut aleatoriu.

Desene ale copilăriei – Scooby Doo

Acest cunoscut serial de animație îl are în centru pe Scooby Doo, un câine absolut adorabil, care împreună cu prietenii lui Velma, Daphne, Freddie și Shaggy, a preluat sarcina să rezolve mistere de pretutindeni. Fiecare mister este nou și neobișnuit, iar cei cinci prieteni trebuie să se oprească din drumul lor și să restabilească ordinea. Găsești aici o colecție impresionantă de episoade.

Desene ale copilăriei – Viața cu Louie

Viața cu Louie este un serial de desene animate transmis prima dată pe Fox Kids și, ulterior, pe Jetix, în care sunt povestite întâmplări din viața lui Louie Anderson, un copil de 8 ani care trăiește în Cedar Knoll, Wisconsin (SUA). Louie mai are cinci frați și surori, dar numai unul dintre aceștia apare des în serial, și anume Tommy, mezinul. Multe episoade sunt inspirate din viața adevăratului Louie Anderson, un comediant american care apare la începutul episoadelor și care le vorbește telespectatorilor. Louie Anderson a și regizat toate episoadele. Nu știm despre voi, dar mereu când avem poftă de umor bun, ne mai uităm la câte un episod. Le găsești și pe YouTube.

Desenele copilăriei – Tom și Jerry

Tom și Jerry reprezintă mult mai mult decât un desen animat de succces, fiind o adevărată legendă pentru foarte multe generații de copii, care le-au urmărit aventurile de sute de ori. Au existat și voci care i-au acuzat pe simpaticii eroi de violență și instigare la rasism, dar e o exagerare care nu ar trebui să te împiedice să te bucuri de ele. Găsești destule episoade aici.

Desenele copilăriei – Pif și Hercule

Serialul redă aventurile lui Pif, un cățel și ale unei pisici cu un plasture aplicat, denumită Hercule. Inițial, aceștia sunt buni prieteni dar totuși, în fiecare episod se iau la hartă. Știm foarte bine că mai toate episoadele se termină cu norișorul de praf din care se mai întrevede o lăbuță de pisoi sau de cățel. În România, serialul a fost difuzat la TVR undeva prin anii 1992 – 1993, mai mult după-amiază, într-un calup de 3 – 4 episoade.

Desenele copilăriei – Sandy Belle

Sandy Belle este o poveste despre o fată care locuiește cu tatăl ei. Într-o zi, ea o întâlnește pe Contesa de Willington, o bătrână femeie care locuiește în castelul de lângă orașul lor. De asemenea, o întâlnește pe Kitty, o tânără arogantă domnișoară care locuiește într-un conac mare din afara orașului, cu care va avea câteva conflicte. Scopul lui Sandy Belle în această serie este să își găsească într-o zi mama. Găsești episoadele aici.


Aventurierii Spațiului este una dintre cele mai cunoscute serii de desene animate difuzate la noi, după Revoluție. Personajele sale principale sunt Toppy, Rana, Sibip, Giraffe.

Desenele copilăriei – Bugs Bunny

Bugs Bunny este un iepure fictiv ce apare în seriile animate Looney Tunes și Merrie Melodies create de Leon Schlesinger Productions, ce a devenit, în 1945, Warner Bros. Cartoons. El rămâne unul din cele mai populare personaje de desene animate din lume. În 2002, el a fost numit de TV Guide ca cel mai bun personaj de desene din toate timpurile. În prezent, el este mascota fraților Warner (Warner Brothers). Conform Bugs Bunny: 50 de ani și doar un iepure gri (Bugs Bunny: 50 Years and Only One Grey Hare), el s-a „născut” în 1940 în Brooklyn, New York, rezultatul imaginației lui Tex Avery (care a regizat A Wild Hare, debutul lui Bugs Bunny) și Robert McKimson (cel ce a creat designul lui final), printre mulți alții.

După Mel Blanc, vocea lui originală, Bugs Bunny are un accent Flatbush-an, o amestecătură de dialecte din Bronx și Brooklyn. Fraza lui preferată este „What’s up, Doc?” (tradusă „Care-i treaba, moșule?”), spusă în timp ce mănâncă un morcov. Alte fraze populare sunt: „Of course you realize…this means war” („Desigur, înțelegi că… asta înseamnă război”) și „Ain’t I a stinker?”.

Desenele copilăriei – Batman

Seria din anii 1992 e, fără îndoială, cea mai bună dintre cele cu Batman în rolul protagonistului. Bruce Wayne e moștenitorul unui imperiu financiar. Când era mic, în timp ce se juca, a căzut în fântână unde a fost înconjurat de lilieci, rămânând cu o fobie care îl bântuie o bună parte din viață, până decide să o înfrunte. Moartea brutală a părinților săi îl determină să devină Batman la maturitate și să lupte împotriva infractorilor din Gotham.

Desenele copilăriei – Laboratorul lui Dexter

Laboratorul lui Dexter e unul dintre motivele pentru care ne-am îndrăgostit de știință. Seria se concentrează în jurul unui băiat geniu pe nume Dexter, care are un laborator secret cu echipament foarte avansat ascuns în spatele unei biblioteci din dormitorul său. Accesul la nesfârșitul său laborator se realizează prin rostirea diferitelor parole sau activând manete ascunse în bibliotecă (cum ar fi tragerea unei anumite cărți ). Dexter este întotdeauna în conflict cu sora lui mai mare, Dee Dee, care îi încalcă tot timpul intimitatea.

Desenele copilăriei – Captain Planet

Cei cinci Planetari au rolul unor apostoli ecologiști care să-i învețe pe ceilalți oameni cum să fie responsabili cu mediul înconjurător, să recicleze și să nu polueze sau să distrugă natura. Kwame din Africa are puterea Puterea Pământului, roșcovanul Wheeler din America de Nord are Puterea Focului, Linka, o blondă din Uniunea Sovietică, are Puterea Vântului, Gi, din Asia, este fata care are Puterea Apei, iar din America de Sud este micuțul Ma-Ti (și companionul său maimuțoi), cu Puterea Inimii. Atunci când Planetarii sunt depășiți de situație, ei pot să-și unească puterile inelelor pentru a-l chema pe Căpitanul Planetă, singurul capabil să rezolve dezastre ecologice și să scape planeta de deversări majore de substanțe toxice. Premiera în România a fost pe canalul Televiziunii Române dublat in românã iar apoi pe Cartoon Network în varianta în engleză. Mai târziu a început să se difuzeze pe ProCinema cu subtitrări în limba română.