28 iun. 2016 | 06:54

Microsoft pierde 10.000 de dolari din cauza unui upgrade forțat la Windows 10

ACTUALITATE
Microsoft pierde 10.000 de dolari din cauza unui upgrade forțat la Windows 10

I-ar fi putut costa mai mult pe cei de la Microsoft, dar primul proces pentru upgrade la Windows 10 nedorit s-a reflectat în 10.000 de dolari.

Cei de la Microsoft au pus presiuni enorme pe utilizatorii de sisteme de operare Windows cu tacticile lor de upgrade la Windows 10 încă din prima zi de la lansare, dar abia acum au început să apară urmările respectivelor gesturi.

Conform celor de la Seattle Times, un proprietar al unei agenții de turism din California a dat în judecată Microsoft în speranța obținerii unei compensații pentru salarii pierdute și un nou computer. În total, a sperat să obțină 10.000 de dolari după ce un upgrade la Windows 10 nedorit i-a transformat computerul într-unul neutilizabil, plin de erori și lent.

,,Nu am auzit niciodată de Windows 10. Nimeni nu m-a întrebat dacă vreau un update.” Teri Goldstein, proprietara afacerii din localitatea Sausalito s-a arătat foarte frustrată de întreaga experiență de upgrade servită de către Microsoft fără vreo intervenție din partea ei.

Partea fascinantă este că, deși Microsoft neagă că ar fi greșit cu ceva, au plătit cei 10.000 de dolari în speranța încheierii rapide a procesului. Mai mult decât atât, au publicat un nou tutorial menit să faciliteze eliminarea notificărilor legate de upgrade. Ca urmare, deși a fost creat în mod autentic un precedent pe marginea despăgubirii utilizatorilor nemulțumiți de procesul de upgrade la Windows 10, este greu de spus dacă următoarea persoană care va da în judecată Microsoft va primii aceeași sumă, la fel de ușor. Nu de alta, dar gigantul din Redmond plănuia să lanseze un apel la decizia judecătorului în cazului Goldstein, dar a decis că este mai ieftin să se dea bătut.

Acest proces vine după o serie de practici îndoielnice pentru forțarea utilizatorilor de a face upgrade la Windows 10. Inițial a fost schimbat statutul update-ului de la opțional la recomandat, urmând ca ulterior, omniprezentul X din colțul unei notificări de upgrade să fie de fapt o formă de confirmare a faptului că vă doriți actualizarea SO-ului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele