03 mart. 2015 | 05:18

MWC 2015 – ZTE Grand S3, primul telefon pe care îl deblochezi prin scanarea retinei

ACTUALITATE
MWC 2015 - ZTE Grand S3, primul telefon pe care îl deblochezi prin scanarea retinei

Pentru că este din ce în ce mai greu să te diferenţiezi pe segmentul de piaţă high-end, ZTE Grand S3 introduce un scanner al retinei pentru autentificare.

Cei de la Samsung vă pot confirma cel mai bine cât de greu este să te diferenţiezi pe toate segmentele de piaţă şi să lansezi constant aparate atrăgătoare. Cu toate acestea, de la vine un nou vârf de gamă menit să rezoneze cu amatorii de securitate extremă introdusă în telefonul lor.

S3, noul vârf de gamă al asiaticilor, este unul dintre puţinele telefoane comerciale disponibile dotat cu un cititor biometric care vă scanează caracteristicile retinei pentru a completa procesul de autentificare. Această funcţie este rezultatul combinaţiei dintre o cameră frontală foarte performantă şi tehnologiile proprietare licenţiate de la EyeVerifiy, o companie specializată pe astfel de soluţii de securitate.

În rest, noul Grand S3 este un phablet de 5,5 inci cu un display Full HD. Partea de procesare este compusă dintr-un procesor nu foarte recent, Qualcomm Snapdragon 801, şi 3GB memorie RAM. Cele două camere sunt de 16 megapixeli pe partea din spate şi 8 megapixeli pentru selfie-uri şi autentificare. Preţul pentru creaţia din imaginile de mai sus este de aproximativ 500 de dolari, deşi nu avem nici cea mai vagă idee la această oră dacă va reuşi să se comercializeze şi în Europa sau va fi un produs dedicat exclusiv pieţei asiatice.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele