09 sept. 2015 | 11:00

Zotac Magnus EN970 este un mini PC mai potent decât ai crede

ACTUALITATE
Zotac Magnus EN970 este un mini PC mai potent decât ai crede

Dacă eraţi în căutarea unui sistem desktop ultra compact care să fie capabil de mai mult decât browsing şi filme, acum există Zotac Magnus EN970.

Deşi piaţa sistemelor desktop a scăzut cu o viteză halucinantă în ultimii ani, vedem în continuare lansări de sisteme ultra compacte, aşa numitele HTPC-uri sau mini PC-uri. Un Home Theather PC, de cele mai multe ori nu este foarte performant, dar are o configuraţie hardware suficient de decentă încât să poată reda fără probleme orice tip de conţinut multimedia. Păstrând un set de dimensiuni compacte, dar integrând o placă video puternică, noul Zotac Magnus EN970 joacă în altă ligă, atât prin performanţe cât şi prin conectică. Practic, incorporează toate avantajele unui HTPC şi-i şterge cu buretele toate minusurile acestui concept.

Noul Zotac Magnus anunţat zilele trecute va fi disponibil în două variante, EN970 şi EN970 Plus. În mare parte, acestea au specificaţii similare, cu menţiunea că primul este un barebone şi necesită instalarea ulterioară de memorie RAM şi soluţie de stocare, în timp ce EN970 Plus, este livrat cu un SSD de 120GB şi 8GB de memorie RAM.

În rest, indiferent de varianta pentru care optaţi, veţi primi un PC cu un procesor Intel Core i5-5200U şi o placă video de ultimă generaţie NVIDIA GeForce GTX 960, cu 3GB GDDR5 şi o lăţime de bandă de 192 de biţi. Capacitatea maximă pe partea de memorie RAM este de 16GB DDR3, realizabilă prin intermediul a două sloturi de 8GB. O prezenţă surprinzătoare pe partea de conectică constă în patru porturi HDMI 2.0. Extra, mai avem un cititor de carduri SD şi un port Gigabit Ethernet, în timp ce amatorii de wireless de pot bucura de WiFi 802.11 a/b/g/n/ac şi Bluetooth 4.0. Perifericele le puteţi conecta la oricare dintre cele patru porturi USB 3.0 sau două porturi USB 2.0.

Nu avem încă nici o idee cât costă noul Zotac Magnus EN970, dar ar trebui să ajungă pe piaţă în lunile următoare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele