24 iul. 2015 | 08:05

YouTube pentru mobile primeşte cel mai important update din ultimii ani

ACTUALITATE
YouTube pentru mobile primeşte cel mai important update din ultimii ani

În cadrul celei de a şasea ediţii a Vidcon, CEO-ul YouTube Susan Wojcicki a anunţat o nouă versiune a aplicaţiei pentru mobile. 

Dacă sunteţi un utilizator entuziast al aplicaţiei YouTube sau, mai important decât atât, un creator de conţinut, noua versiune va reprezenta un motiv de bucurie. Ilustrată în imaginea de mai sus, această iteraţie este deja disponibilă pentru terminale cu Android sau iOS din Google Play, respectiv Apple AppStore.

Pe lângă suportul pe iOS pentru redarea de clipuri înregistrate cu telefonul în mod portret, noul YouTube integrează aceeaşi funcţionalitatea şi în site-ul pentru mobile. De asemenea, de acum puteţi publica şi edita mult mai uşor conţinut nou in-app, iar utilizatorii se pot abona mai uşor la canalul vostru cu clipuri video printr-o singură atingere. Dacă aţi atins cifra generoasă de 10 milioane de abonaţi la canalul vostru, acum este prima oară când veţi avea parte de o apreciere vizuală sub forma unui buton de redare Diamond pe canal. Noua interfaţă vă mută lista de canale la care sunteţi abonaţi şi pagina proprie de profil în partea de sus a ecranului pentru acces mai facil.

Cel mai important aspect care lipseşte din noua aplicaţie are legătură cu suportul pentru redarea de clipuri 3D VR. Din fericire, nu va mai dura foarte mult până îl vom vedea implementat, acesta urmând a duce suportul actual pentru clipuri la 360 de grade la un alt nivel.

La capitolul statistici, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, Wojcicki a anunţat că ne uităm la clipuri pe YouTube cu 60% mai mult, iar pe mobile numărul vizionărilor a crescut cu 100%.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele