15 ian. 2015 | 15:15

Xiaomi Mi Box Mini, o ”cutiuță magică” cu Android, numai bună de streaming full HD

ACTUALITATE
Xiaomi Mi Box Mini, o ”cutiuță magică” cu Android, numai bună de streaming full HD

Chinezii de la Xiaomi au lansat smartphone-ul Xiaomi Mi Note, dar și un dispozitiv cu dimensiuni mici și preț foarte accesibil: Xiaomi Mi Box Mini.

Sistemul de operare Android nu e numai pentru smartphone-uri și pentru tablete, ci și-a găsit un loc și în sufragerie.

Nu vorbim numai despre televizoarele inteligente dotate care rulează sistemul creat de Google, ci și de media-playere-le capabile să transforme un TV obișnuit în unul Smart.

Astfel de dispozitive au devenit din ce în ce mai populare în ultimul an, iar chinezii de la Xiaomi tocmai au lansat unul care uimește atât prin dimensiuni, cât și prin preț.

Este vorba despre Xiaomi Mi Box Mini, un set-top-box cu Android de mărimea unui încărcător de smartphone. Acesta este dotat cu un procesor quad-core de 1,7Ghz, 1GB memorie RAM și 4GB spațiu de stocare.

Cu toate că specificațiil nu vor da pe nimeni pe spate, ”cutiuța magică” a chinezilor este capabilă să redea conținut video la rezoluție 1080P, chiar și în 3D, cu sunet DTS 2.0 și Dolby Digital Plus.

Partea cea mai proastă este că dispozitivul nu are un slot pentru card microSD și nici port USB, singurul port disponibil fiind cel HDMI, prin care cutiuța se conectează la televizor. Asta înseamnă că Xiaomi Mi Box Mini va putea fi folosit în principal pentru aplicații de video-streaming, precum Netflix sau, în cazul României, Seenow.

Dacă aveți un televizor HD sau full HD și vă gândeați să faceți trecerea către un smart TV, nu strică să luați în considerare și noul gadget chinezesc, acesta costând 30 de dolari.

Cei care vor un plus de putere și de spațiu de stocare pot opta pentru originalul Xiaomi Mi Box. Aceasta este mai scumpă, dar ”știe” să facă streaming în format 4K.

2-mi-box-mini-150115