08 mai 2015 | 14:12

World Press Photo la București îți arată fotografii care pot schimba mentalități [FOTO]

ACTUALITATE
World Press Photo la București îți arată fotografii care pot schimba mentalități [FOTO]

World Press Photo este cea mai mare competiție dedicată fotojurnalismului, iar anul acesta va fi deschisă publicului din București începând cu 8 mai până pe 29 mai, în Piața Universității. 

World Press Photo are cinci decenii de existență și anul acesta călătorește în peste 100 de orașe din 45 de țări, reușind să ajungă la un public de câteva milioane de vizitatori. În România, World Press Photo a revenit în 2012, după 18 ani de absență.

La actuala ediție au participat 5.692 de fotoreporteri și fotografi din 131 de țări și au fost înscrise 97.912 imagini. În expoziție este și un proiect al lui Darcy Padilla documentat pe 21 de ani, până în 2014. Proiectul a fost înscris la categoria Long Term Projects, care s-a dovedit foarte populară încă din faza înscrierilor, adunând 14.583 imagini.

„Fotografia anului 2014” a fost realizată de fotograful danez Mads Nissen și prezintă un cuplu de homosexuali din Rusia, țară în care minoritățile sexuale sunt persecutate de autorități și privite cu dispreț de majoritatea cetățenilor. Pe locul al doilea este o fotografie realizată de Rhongui Chen și prezintă un muncitor chinez într-o fabrică de decorațiuni pentru Crăciun.

Vernisajul expoziției World Press Photo (1)

Expoziția World press Photo este o inițiativă a World Press Photo Foundation, fondată în anul 1955 în Olanda, și activează ca organizație independentă, nonprofit, cu sediul în Amsterdam. În anul debutului, 42 de fotografi din 11 țări au înscris peste 300 de fotografii pentru jurizare. Cinci decenii mai târziu vorbim de aproape 100.000 de fotografii și mii de participanți.

Expoziția World Press Photo este pentru al patrulea an consecutiv în România și va putea fi vizitată între 8 și 29 mai 2015. Programul și detalii suplimentare sunt disponibile pe Facebook. Poți vizita expoziția World Press Photo de luni până joi între orele 11 și 21, vineri între 11 și 22 și în weekend între orele 10 și 22.

 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele