08 oct. 2015 | 10:26

Windows 10 Mobile are în sfârşit o dată de lansare oficială

ACTUALITATE
Windows 10 Mobile are în sfârşit o dată de lansare oficială

După lungi speculaţii legate de momentul în care ne vom putea instala cu toţii Windows 10 Mobile, noul SO a primit în sfârşit o dată de lansare oficială.

Din momentul în car am început să discutăm despre Windows 10 pentru desktop-uri, foarte mulţi şi-au făcut speranţe legate de o versiune Mobile a aceluiaşi sistem de operare. Lansarea oficială a noului SO nu a făcut decât să stârnească şi mai multe speculaţii. Cel mai recent eveniment Microsoft, din fericire, a reuşit să mai elucideze un pic misterul respectivei lansări.

Primii care vor face tranziţia la noul Windows 10 Mobile vor fi posesorii de terminale Lumia, dar şi aceştia vor avea parte de respectivul update în valuri. Astfel, dacă nu veţi face efortul să achiziţionaţi un smartphone preinstalat cu acest sistem de operare, precum Lumia 950 sau Lumia 950 XL, ar fi bine să aveţi măcar un Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 735, Lumia 830 sau Lumia 930.

Revenind însă la detaliile de disponibilitate, unul din purtătorii de cuvânt Microsoft a confirmat că vom fi nevoiţi să mai aşteptăm cel puţin până în luna decembrie a acestui an. ,,Disponibilitatea la scară largă pentru Windows 10 pe alte dispozitive, inclusiv telefoane mobile, va începe în decembrie.” Din păcate, ,,va începe” reprezintă cuvintele cheie în această propoziţie, fiind foarte probabil ca un posesor de Lumia 920, de exemplu, care în urmă cu ceva timp era clasificat ca fiind un vârf de gamă, să aştepte aceeaşi actualizare software până la mijlocul anului viitor.

În teorie, toţi cei care un smartphone Lumia cu Windows Phone 8 / 8.1, ar trebui să poată face tranziţia la Windows 10 Mobile. Momentan nu se ştie însă dacă nu cumva Microsoft va anuţa în mod arbitrat nişte restricţii, afirmând că unele aparate pur şi simplu nu sunt suficient de performante pentru a face faţă valului de funcţii noi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele