23 dec. 2015 | 06:36

WhatsApp introduce apelurile video în curând

ACTUALITATE
WhatsApp introduce apelurile video în curând

Deși se află în posesia Facebook deja de câțiva ani, WhatsApp continuă să se dezvolte de una singură și introduce funcții noi la intervale regulate de timp.

WhatsApp are o vechime foarte mare pe piață. Combinat cu calitatea serviciului,  acesta este și unul dintre motivele pentru care are un număr foarte mare de utilizatori global. În parte, secretul popularității sale s-a aflat într-un număr semnificativ de actualizări importante. Deși există alternative mai mult decât decente online, precum Line, Skype, Viber sau Facebook Messenger, mulți dintre noi continuă să se orienteze către WhatsApp când vine vorba de transmis un mesaj.

Pentru cea mai mare parte din existența sa, WhatsApp nu a inclus posibilitatea de apeluri audio. În ultimul an însă, gigantul în mesagerie s-a aliniat la cerințele pieței și a introdus respectiva funcție. Singurul lucru care mai lipsea din ecuație erau apelurile video. Din fericire, se pare că, amatorii de videochat se vor putea orienta în curând către WhatsApp dacă vor dori să-și vadă mătușa din America.

Această informație a fost desprinsă dintr-un set de imagini publicate online de Macerkopf.de. Capturile de ecran, desprinse din versiunea de iOS a aplicației, le puteți vedea și voi mai jos. Acestea reprezintă o indicație că nu vom mai avea foarte mult de așteptat până când ne vom putea bucura cu toții de apeluri video in-app.

Ca de fiecare dată, o astfel de funcție va fi propagată în etape, iar întâi va trece printr-un beta închis, disponibil doar unui număr limitat de utilizatori. Dacă lucrurile vor merge cum trebuie pe iOS, nu ar trebui să dureze foarte mult până când și utilizatorii de Android vor avea parte de același tratament. Cu o interfață foarte similară cu Facetime, videochat pe WhatsApp se pare că a fost ascuns în versiunea 2.12.16.2 de WhatsApp, iar cu un pic de noroc va ajunge în primplan în următorea iterație a programului de tip VoIP.

whatsapp-video-chat-feature-640x569

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele