26 aug. 2015 | 06:32

Vysor îţi aduce Androidul pe computer

ACTUALITATE
Vysor îţi aduce Androidul pe computer

Dacă v-aţi dorit din totdeauna să vă controlaţi smartphone-ul cu Android direct de pe desktop, fără să-l ridicaţi de pe masă, cu Vysor o puteţi face.

Printre cele mai interesante proiecte software din ultima perioadă se numără Vysor. Acesta îşi propună să ducă ideea de continuitate a activităţilor pe care le întreprindeţi pe smartphone la un alt nivel, aducându-vă pe PC sau Mac întreaga interfaţă a smartphone-ului vostru. Astfel, nu veţi înainte doar mesajele sau câteva notificări pe computer, ci întreaga experienţă de utilizare a telefonului. În acest mod, indiferent de activitatea pe care vreţi să o întreprindeţi pe mobil sau aplicaţia pe care vreţi să o rulaţi, nu veţi mai avea nevoie să puneţi mâna pe telefon.

Pentru acest scenariu idealist nu aveţi nevoie decât de Vysor, un concept nou care momentan se manifestă printr-o extensie de Google Chrome aflată în beta public. Iniţial, Vysor nu era menit să devină public în această etapă de dezvoltare, dar mai mulţi internauţi de pe Reddit au început să depună presiuni asupra creatorului.

Modul de lucru este relativ simplu, deşi s-ar putea în cazul anumitor smartphone-uri să întâmpinaţi câteva probleme de conectivitate. Nu trebuie decât să vă conectaţi Android-ul la PC sau Mac şi să rulaţi Vysor, extensia de Chrome. În mod automat, întregul ecran al telefonului va fi oglindit pe computer şi puteţi interacţiona cu el folosind un banal mouse sau, dacă este cazul, un touchscreen. Nivelul de interacţiune nici măcar nu se rezumă doar la atingeri, puteţi de exemplu să răspundeţi la SMS-uri folosind tastatura voastră de la laptop. Cu acelaşi nivel de uşurinţă puteţi rula, şterge sau instala aplicaţii.

Deşi nu sunt 100% şanse că Vysor va funcţiona în cazul vostru, acesta este un experiment pe care trebuie să-l încercaţi. Nu de alta, dar vă va face viaţa semnificativ mai uşoară, mai ales dacă vă desfăşuraţi majoritatea activităţilor în faţa PC-ului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele