04 nov. 2015 | 14:11

Victor Ponta a demisionat: cele mai bune imagini de la protestul #Colectiv

ENTERTAINMENT
Victor Ponta a demisionat: cele mai bune imagini de la protestul #Colectiv

Tragedia de la Colectiv i-a făcut pe români să realizeze, încă o dată, că toată clasa politică e demnă de aruncat la gunoi. După ce mai mult de 25.000 de oameni au ieșit la un protest în București aseară, în tot centrul orașului, Victor Ponta a demisionat, urmat, la puțin timp, de Cristian Piedone. 

Totuși, demisia lui Ponta și cea a lui Piedone nu înseamnă că românii și-au atins scopul final. Protestele nu vor fi încheiate şi oamenii se anunță a ieşi din nou în stradă, miercuri, de la ora 18.00, punctul de întâlnire rămânând Universitatea.

Noi am făcut o selecție de câteva fotografii, care surprind atmosfera incredibilă de la protestele de marți, protestele care arată că guvernele ar trebui să se teamă de oamenii lor, și nu invers.

„Ponta îşi dă demisia!! Nu este destul… dar este un început. Nu trebuie să ne oprim… Trebuia schimbată toată clasa politică şi corupţia … Trebuie ca toţi hoţii să intre în puşcării… Trebuie ca justiţia să-şi facă treaba… Trebuie să se confişte toate averile obţinute prin fraudă, corupţie şi hoţie. Strada ne chemă… Dacă vă pasă ieşiţi din casă”, se arată într-un mesaj publicat pe Facebook.

„Trebuie să ieşim în continuare! În faţa Guvernului să se facă adunarea şi să se stea acolo, fără plimbări inutile! Tot sistemul este CORUPT !! Să plece toţi!”, spune un alt utilizator pe o pagină de Facebook a protestului care va avea loc miercuri. O altă persoană spune că singura revendicare este să avem un Guvern tehnocrat.

Mesaj pentru toată clasa politică din România!Un mesaj pentru TOȚI TINERII și CLASA POLITICĂ!Câți trebuie să mai murim pentru interesele lor? Câți?!!!DE MÂINE NE VEDEM ÎN STRADĂ ÎN TOATĂ ȚARA! Vă rog să ieșiți în fața Prefecturilor din orașele voastre! JOS CLASA POLITICĂ!

Posted by ZMENTA.ro on Tuesday, 3 November 2015

„Nu vă lăsaţi păcăliţi că marioneta de Ponta a plecat. Corupţia ne ucide, ea este încă acolo între cei care vin în locul lui Ponta. Biserica este şi ea cea mai coruptă de când a venit Patriarhul Daniel .. Ieşiţi în stradă, nu vă lăsaţi manipulaţi”, a scris o altă persoană pe Facebook.

„Cei peste 30.000 oameni care aseară au fost în stradă nu au ieşit doar să vadă că ei îşi sacrifică un om şi îşi dă demisia! Aseară au fost în stradă pentru schimbarea întregului sistem! Nu ne mai lăsăm păcăliţi de ei! În locul lui Ponta ei vor pune unul şi mai rău! Aşa a fost după ’89! Trebuie să insistăm acum dacă ne dorim o Românie fără corupţi şi mizerabili!”, mai scris un utilizator.

Zeci de mii de oameni au ieşit, marţi seară pe străzile din Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară pentru a cere demisia premierului Victor Ponta şi a vicepremierului Gabriel Oprea. De asemenea, cei din Capitală au cerut şi demisia lui Cristian Piedone, în timp ce locuitorii din celelalte oraşe au ţinut un momente de reculegere pentru cele 32 de persoane care au murit în urma incendiului de vineri seară care a avut loc în clubul Colectiv.

Manifestanţii de ieri s-au strâns în Piaţa Universităţii şi au mers la Guvern, la Ministerul de Interne şi la Primăria Sectorului 4. Au strigat ”Demisia!” ”Ruşine, ruşine să vă fie!”, ”Asasinii!”, ”Ieşi afară, javră ordinară!”. În acelaşi timp, ei au scandat şi ”Colectiv”.   De asemenea, o parte din protestatari au fost şi la clubul Colectiv unde au rostit o rugăciune şi au ținut un moment de reculegere.

Dacă doriți să urmăriți paginile evenimentelor, intrați aici și aici.