10 mai 2015 | 14:30

Veți putea edita clipuri din GTA V direct de pe consolă

ACTUALITATE
Veți putea edita clipuri din GTA V direct de pe consolă

După ce am început să vedem pe YouTube foarte multe clipuri din GTA V editate cu PC, aceleaşi unelte se pare că vor ajunge pe console.

Nu a trecut nici o lună de la lansarea Rockstar Editor, unealta perfectă dedicată gamerilor care vor să-şi imortalizeze sesiunile de gaming din GTA V într-un mod creativ. Acea unealtă software a fost lansată exclusiv pentru PC şi funcţionează in-game. Nu trebuie să ieşiţi din Grand Theft Auto pentru a crea următorul scurt metraj care va face valuri pe YouTube. Mulţi au considerat că, din cauza puterii semnificative de procesare necesare pentru această activitate, Rockstar Editor nu va fi disponibil şi pe console, dezvoltatorii jocului se pare însă că ne contrazic.

Într-o sesiune recentă de întrebări şi răspunsuri de pe website-ul Rockstar Games, dezvoltatorii au lămurit situaţia referitoare la disponibilitatea editorului ilustrat mai sus şi pe alte platforme decât Windows. Astfel am aflat că Rockstar Editor va fi integrat printr-un update gratuit în .

Acesta nu va ajunge şi pe PlayStation 3 sau Xbox 360 din cauza limitărilor hardware ale acelor dispozitive. ,,Rockstar Editor este o unealtă avansată ce necesită o putere de procesare adiţională, ca urmare nu va fi compatibil cu GTA V pe vechile sisteme. Lucrăm în schimb momentan la o versiune specială pentru consolele Xbox One şi PlayStation 4. Sperăm să o lansăm cândva în această vară sau în momentul în care va fi gata.

Dacă este să fim practici, editarea de clipuri video folosind un gamepad, s-ar putea să nu fie cea mai prietenoasă sau eficientă activitate. În combinaţie cu un mouse şi o tastatură însă, nu spune nimeni că nu veţi reuşi să creaţi ceva spectaculos. În plus, dacă aţi investit aceeaşi sumă de bani în GTA V pentru PS4 şi Xbox One, ar fi păcat să nu aveţi aceleaşi beneficii precum cei care au cumpărat jocul pe PC.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele