12 mart. 2015 | 12:22

Valul VAIO se sparge în capul Sony. Primul smartphone lansat de VAIO

ACTUALITATE
Valul VAIO se sparge în capul Sony. Primul smartphone lansat de VAIO

La un an după ce Sony a vândut marca VAIO, folosită pentru laptopuri, încep să apară semne pentru compania japoneză. VAIO tocmai a lansat primul smartphone. VAIO tocmai a lansat primul smartphone.

Având în vedere că japonezii de la Sony nu o duc prea bine în ceea ce privește vânzările de telefoane, acesta ar trebui să fie un semnal de alarmă serios.

Primul smartphone VAIO a aterizat direct în portofoliul operatorului japonez MNVO B-mobile, iar prețul este principalul său atu. Cu tot cu abonament de date și voce de 33 de dolari, poate fi luat pe gratis.

Modelul VAIO este un terminal mid-range: are un display de 5 inch și rezoluție HD, un procesor quad-core de 1,2 Ghz și o cameră principală de 13MP. Ca design seamănă foarte mult cu Nexus 4, dar și cu Panasonic Eluga U2, un terminal mai puțin cunoscut.

Telefonul VAIO nu va ajunge, cu siguranță, în alte părți ale lumii, cel puțin nu deocamdată. Dar dacă se va dovedi de calitate, operatorii japonezi s-ar putea să-l promoveze și mai mult, lucru care va asigura VAIO longevitate pe piața smartphone-urilor.

Din păcate nu același lucru poate fi spus despre Sony. Compania a rămas cu mult în urma unor giganți precum Samsung, Lenovo sau HTC și pare că nu mai are forța să aducă ceva cu adevărat reușit pe piața smartphone-urilor.