13 ian. 2015 | 19:22

Utok a lansat un smartphone ultra-rezistent: Utok Dorel

ACTUALITATE
Utok a lansat un smartphone ultra-rezistent: Utok Dorel

Din seria companiilor românești care vor să se facă remarcate pe piață amintim astăzi integratorul Utok. Compania tocmai a anunțat lansarea modelului Utok Dorel, un smartphone ultra-rezistent cu nume ”neaoș”.

Smartphone-urile rugged, sau ultra-rezistente, nu mai sunt o noutate pe piața din România, fiind disponibile modele de la mai mulți producători.

Totuși, Utok este prima companie locală care lansează un astfel de telefon. Utok Dorel se remarcă în special prin nume și deloc prin performanțe.

Dacă este să ne luăm după semnificația lui ”Dorel” în România (poreclă dată muncitorilor necalificați care o dau în bară), am putea spune că cei de la Utok au făcut o metaforă pertinentă.

Astfel, Utok Dorel este dotat cu un ecran de 3.5 inch cu rezoluție 320×480, are un spațiu de stocare de 4GB (extensibil prin card microSD), iar memoria RAM este de numai 512MB. Procesorul este unul lent, cu două nuclee tactate la 1,2Ghz, iar camera foto este de 5MP.

Partea bună este că Dorel este rezistent la apă și praf (standard IP67), dar și la șocuri puternice.

Compania s-a gândit că nu toată lumea va vrea un smartphone numit Dorel, așa că a lansat și Utok Explorer care este, practic, același smartphone, dar are rama verde, spre deosebire de Dorel, care are rama maronie.

Smartphone-urile costă 600 de lei și le puteți cumpăra de aici.

utok explorer