14 iun. 2015 | 11:00

Utilizatorii de Xperia Z3+ sunt predispuşi să se ardă

ACTUALITATE
Utilizatorii de Xperia Z3+ sunt predispuşi să se ardă

Dacă aţi trăit cu impresia că aţi pus mâna pe un Sony Xperia Z4 sau un şi l-aţi simţit exagerat de cald, să ştiţi că nu vi s-a părut.

O putere de procesare sporită într-un telefon reprezintă poate cel mai important motiv de upgrade, dacă nu cumva aveţi o afinitate pentru ecrane mai mari sau camere foto/video mai performante. Din păcate, o frecvenţă de tact mai mare la un procesor quad core sau octa core nu vine doar cu cu beneficii. Această informaţie a început să circule pe internet încă de la primele gadgeturi construite în jurul unui SoC Qualcomm Snapdragon 810.

sau Xperia Z3+ reprezintă două smartphone-uri de vârf identice de la Sony. Singura diferenţă dintre cele două este reprezentată de piaţa de destinaţie. Z4 a fost anunţat în Japonia, pe când Z3+ a fost creat, cu exact aceleaşi specificaţii, pentru restul lumii. Deoarece aceste aparate folosesc un Snapdragon 810 pentru procesare, era destul de evident că nu sunt foarte reci în utilizarea zilnică. În teorie, atât Xperia Z4, cât şi Xperia Z3+ folosesc o versiune actualizată a SoC-ului Qualcomm care nu se mai încălzeşte la fel de tare.

Cu toate acestea, cei de la Sony au ţinut să anunţe oficial că cele două gadgeturi ilustrate mai sus se încălzesc destul de tare, fără să întreprindeţi activităţi speciale cu ele. O soluţie parţială la problemă va fi oferită până la finalul acestei veri sub forma unui update de firmware. Aceasta din urmă are ca scop o reglare un pic mai bună a procesului termic din Xperia Z4 sau Xperia Z3+. Până când veţi pune mâna însă pe acel update, e de preferat să vă închideţi şi deschideţi telefonul de câteva ori pe zi sau, dacă nu sunteţi mulţumiţi, să apelaţi la cel mai apropiat server autorizat Sony.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele