02 oct. 2015 | 15:54

Utilizatorii de iPhone ar putea plăti mai puțin pentru roaming

ACTUALITATE
Utilizatorii de iPhone ar putea plăti mai puțin pentru roaming

Cu cât devenim mai conectați cu restul lumii , problema cu care utilizatorii din întreaga lume încă se confruntă este costul ridicat al convorbirilor în roaming. Apple dorește să salveze situația.

În cadrul unui eveniment din Marea Britanie, vicepreședintele Apple, Edy Cue, a declarat că gigantul din Silicon Valley încearcă să repare problema costurilor ridicate pe care le au convorbirile în roaming. „Încercăm să remediem această problemă și deja am făcut progrese, dar trebuie să convingem multă lume”, a punctat Cue.

Conform celor de la Techradar, vicepreședintele a fost destul de vag în afirmații și nu prea a explicat exact cum Apple va remedia problema. Așadar, nu se știe dacă Apple va lucra cot la cot cu cei din industria telecomunicațiilor pentru a veni cu oferte mai bune pentru posesorii de iPhone.

Un lucru este clar, producătorii de telefoane au început să au început să provoace industria telefoniei într-un mod fără precedent. Odată cu anunțarea iPhone 6S și 6S Plus, Apple a mai dezvăluit și programul de upgrade, care vine să ia locul contractelor pe doi ani încheiate între client și providerul de telefonie.

Totuși, dacă Apple dorește să facă într-adevăr o schimbare, ar trebui să se grăbească. Uniunea Europeană deja a anunțat că va înlătura tarifele pentru roaming odată cu începutul anului 2017. Situație și mai fericită, chiar, deoarece schimbarea se aplică oricărui utilizator de telefon, fie că deține un iPhone sau nu.