09 mai 2015 | 14:10

Următorul telefon Nexus va fi un phablet chinezesc

ACTUALITATE
Următorul telefon Nexus va fi un phablet chinezesc

Telefoanele din gama Nexus îi bucură pe fanii adevărați ai sistemului Android, și pe bună dreptate. Au hardware de top și software optimizat perfect. 

Smartphone-urile Nexus sunt produse de diverse companii, în colaborare cu Google, care se ocupă în special de partea software. Ele au rolul de scoate în evidență atuurile sistemului Android și oferă experiențe de top.

Anul trecut, Google a luat o decizie îndrăzneață și a ales să lanseze un Nexus cu ecran considerabil, de 6 inch, adică Nexus 6, în parteneriat cu Motorola, fostă companie subsidiară a gigantului. S-ar părea că și modelul de anul acesta va avea un display generos care nu va fi, probabil, pe placul tuturor.

Noul Nexus va avea un ecran de 5,7 inch cu rezoluție QHD și procesor Snapdragon 810, potrivit celor mai recente zvonuri citate de PocketLint. Smartphone-ul ar urma să fie făcut de Huawei, companie chinezească care, cu modelul Ascend P8, a reușit să demonstreze că se poate lua la trântă cu producătorii de top.

Nu se știe, totuși, ce nume va avea telefonul, având în vedere că numele Nexus 7 este deja ”luat” de populara tabletă creată de Asus.

Există un zvon potrivit căruia Google ar putea lansa chiar două smartphone-uri Nexus, al doilea urmând să fie creat de LG. Să sperăm că acesta va avea dimensiuni mai mici, pentru că nu toată lumea se descurcă foarte bine cu un telefon cât o paletă de ping-pong.