23 nov. 2015 | 10:30

Următorul Firefox va elimina niște funcții importante

ACTUALITATE
Următorul Firefox va elimina niște funcții importante

În loc să vină cu niște funcții noi care să ne facă viața mai ușoară, următorul Firefox va elimina câteva particularități care s-ar putea să vă fi încântat la un moment dat.

Spre surprinderea fanilor browserului creat de Mozilla, următorul Firefox va elimina din portofoliu două funcții destul de importante. În principiu, astfel de decizii sunt luate plecând de la premisa că nu au un număr foarte mare de utilizatori, dar în acest caz particular s-ar putea să fie destul de mulți nemulțumiți. O soluție temporară ca să nu vă aflați printre cei afectați, implică renunțarea la actualizări pentru Firefox, deși nu este cea mai bună variantă.

Cei de la VentureBeat au obținut informații clare legate de traiectoria pe care o va urma Firefox odată cu următoarele versiuni ale browser-ului. Pentru că necesită eforturi prea mari menținerea respectivelor particularități, începând cu următoarea versiune majoră, browser-ul creat de Mozilla nu va include suport pentru tab-uri deschise aranjate în grupuri și nici nu va mai permite utilizarea de teme complete. Dacă vă este străină, ideea de grupuri formate din tab-uri poate fi înțeleasă mai bine printr-o privire la captura de mai sus. Aceasta vă ajuta să separați rapid tab-uri pe criterii arbitrare, în funcție de ce făceați online la un moment dat. Practic, facilita organizarea mai eficientă.

În ceea ce privește temele compelte, acestea reprezentau un mod foarte simplu prin care să vă personalizați fereastra de Firefox. În definitv, foarte mulți dintre noi simt nevoia de a fi speciali, iar respectivele teme facilitau acest proces. Din păcate, Dave Camp, directorul pe partea de inginerie la Firefox este foarte dezamăgit de situația actuală în care se află temele. ,,Temele complete sunt ancorate adânc în XUL, un add-on pentru care am anunțat în trecut că vom înceta suportul. Acestea necesită de asemenea investiții majore pentru a fi actualizate permanent, atât din partea Mozilla, cât și a dezvoltatorilor. Căutăm moduri prin care îmbunătățim suportul pentru teme în Firefox cu scopul de a oferi pe viitor funcționalitatea temelor complete utilizatorilor noștri într-un mod mai simplu de dezvoltat și actualizat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele