23 oct. 2015 | 11:33

Următoarea versiune majoră de Windows vine luna viitoare

ACTUALITATE
Următoarea versiune majoră de Windows vine luna viitoare

Cu toate că Microsoft a renunțat la titulatura de service pack, un upgrade semnificativ al funcționalității va fi lansat luna viitoare pentru Windows 10.

În momentul lansării Windows 10, cei de la Microsoft au ținut să menționeze că acesta va fi ultima versiune de Windows lansată vreodată, actualizările ulterioare venit sub forma unor update-uri mai mici sau mai mari pentru el. Pornind de la această premisă, pregătiți-vă ca în luna noiembrie să începeți să utilizați cea mai nouă iterație a acestui SO.

Sub numele de Threshold 2, Microsoft finisează la această oră ultimele detalii înainte ca acest update important să fie lansat pentru publicul larg. Aflat deja de ceva timp în beta, conform celor de la The Verge, Threshold 2 ar trebui să ajungă la primii utilizatori de Windows 10 începând cu prima parte a lunii viitoare, poate chiar în prima săptămână.

Vizavi de modificările pe care ar trebui să le vedeți introduse în noul sistem de operare, merită să aveți în vedere atât particularitățile noi care țin de interfața nativă a platformei, cât de aplicațiile ce vin incluse în Windows 10. Meniurile contextuale vor fi îmbunătățite și barele de titlu pentru aplicațiile desktop. Meniul de start va beneficia de o coloană în plus pentru Live Tiles.

Noi versiuni ale aplicațiilor Messaging și Skype Video sunt de asemenea incluse, introducând pentru prima oară nativ suportul pentru apeluri prin Skype pe noul Windows. Microsoft Edge ar trebui de asemenea să devină semnificativ mai sprinten prin acest set de actulizări. Din păcate, cum am confirmat și în urmă cu câteva zile, suportul pentru extensii în Edge va fi amânat până la începutul anului viitor, când un update cu numele de Redstone va fi făcut public.

Momentan, cei de la Microsoft nu au confirmat data exactă pentru lansarea Threshold 2, deci va trebui să așteptăm acest detaliu. Important este însă că nu va mai dura mult.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele