25 mai 2015 | 14:00

Un inventator de origine română, record mondial pentru zbor cu un hoverboard [VIDEO]

ACTUALITATE
Un inventator de origine română, record mondial pentru zbor cu un hoverboard [VIDEO]

Cătălin Alexandru Duru este un inventator canadian de origine română, care a reușit să zboare, cu un hoverboard realizat de el, către un record mondial consemnat de Guinness World Records. 

Cătălin Alexandru Duru a reușit cu placa autopropulsată creată de el să se deplaseze pe o distanță record. Ca să nu riște un accident, el a zburat pe deasupra unui lac din Canada, iar recordul a fost înregistrat de World Guiness Records. Deși el a plutit pe deasupra unui lac, inventatorul român susține că placa sa poate fi folosită pentru deplasare deasupra oricărui tip de suprafață. Totuși, testul deasupra unei ape este mai sigur.

După cum afirmă Duru, acest hoverboard poate ajunge la înălțimi destul de mari, iar dacă motoarele cedează, se poate sfârși tot experimentul cu un accident destul de grav. Dispozitivul cu care a ajuns în Cartea Recordurilor a fost creat de-a lungul a 12 luni și plănuiește să exploreze tot felul de întrebuințări ale invenției sale.

Cu actuala placă, el spune că a vrut să demonstreze un concept, după cum consemnează Time. „Am vrut să demonstrez că este posibil un zbor stabil cu ajutorul unei plăci autopropulsate, iar un om poate sta pe ea și să o controleze cu picioarele”, a declarat Cătălin Alexandru Duru. Cu invenția sa, a reușit să se deplaseze continuu pe o distanță de 275,9 metri, ajungând la o înălțime de aproximativ 4,8 metri. Spre comparație, vechiul record era pentru o distanță de cinci ori mai mică, adică de 49,98 de metri. Acest hoverboard, la nivel de concept, este similar celui din filmul „Înapoi în viitor”.

 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele