31 dec. 2015 | 16:40

Uber a înregistrat peste un miliard de curse în întreaga lume

ACTUALITATE
Uber a înregistrat peste un miliard de curse în întreaga lume

Uber a intrat în România la începutul acestui an, dar la nivel global există de ceva mai mult timp. Compania de ridesharing, care operează în 68 de țări, tocmai a atins un miliard de curse efectuate. 

Serviciul de ridesharing Uber e din ce în ce mai popular printre utilizatori și din ce în ce mai problematic pentru companiile tradiționale de taximetrie. O mobilizare a șoferilor de taxi din Franța din luna iunie anul acesta a degenerat, iar liderii Uber au fost plasați în arest pentru 24 de ore.

Cu toate că a avut probleme cu legislația în câteva țări, inclusiv în România, compania se bucură de succes. Astfel, tocmai a atins un prag important.

Clienții Marvin și Ara, cu o cursă de cinci sterline, efectuată cu UberX pe 24 decembrie în estul Londrei au fost cei cu numărul 1 miliard care au apelat la acest serviciu, scrie pe blog reprezentanții Uber.

„Un miliard. Aceasta înseamnă o mulțime de pasageri și șoferi care participă la trafic, momente speciale și fericire în ansamblu. Cu siguranță este mai mult decât ne-am fi putut imagina atunci când am început la San Francisco acum cinci ani și jumătate”, mai scrie compania.

Uber nu este singurul serviciu de acest gen din lume, dar cu siguranță este cel mai de succes. Serviciul american de ”carpooling” (utilizarea aceluiași autoturism particular de mai multe persoane care călătoresc pe același traseu pentru descongestionarea traficului rutier și împărțirea cheltuielilor de drum) Sidecar tocmai a anunțat că și-a încetat operațiunile, potrivit Agerpres.