09 apr. 2015 | 05:31

TV5Monde este cea mai nouă victimă a hackerilor islamişti de la ISIS

ACTUALITATE
TV5Monde este cea mai nouă victimă a hackerilor islamişti de la ISIS

Cei care preferă ştirile internaţionale în limba franceză au fost dezamăgiţi aseară când website-ul şi pagina de Facebook a TV5Monde au căzut victime celor de la ISIS.

Una dintre cele mai populare reţele internaţionale de ştiri în limba franceză, TV5Monde este offline. Atât pagina de Facebook, cât şi website-ul au fost . Din câte se pare, în spatele atacului s-a aflat gruparea islamistă ISIS.

Foarte , cei de la ISIS reuşesc să pună la pământ reţele din ce în ce mai complexe. De această dată, TV5Monde, cunoscut anterior sub numele de TV5 nu doar că nu mai are o prezenţă online, dar se pare că şi partea de transmisiuni TV a fost afectată de atacul de seara trecută. La momentul redactării acestui material, pagina web tv5monde.com afişa mesajul de mai jos în momentul în care era accesată. Pagina de Facebook, timp de câteva ore, a avut imaginea de profil şi coperta pe care le puteţi vedea mai sus. Dacă nu este evident, asocierea de caractere Je suIS IS este o referinţă ironică la manifestul Je suis Charlie, cuvinte care au făcut înconjurul lumii la câteva zile după atentatul terorist de la Paris de acum câteva luni.

,,În această miercuri, canalul nostru, website-urile noastre, paginile de profil de pe reţelele sociale şi antenele au fost atacate de un grup islamist de hackeri. Momentan, website-urile sunt inaccesibile şi televiziunea nu poate să-şi transmită programele. Echipele noastre muncesc din greu şi depun toate eforturile pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai curând. Vă mulţumim pentru înţelegere.” Acest mesaj a fost publicat pe Facebook la câteva ore după primele semne ale atacului.

Per ansamblu, situaţia celor de la TV5Monde continuă să fie una foarte gravă. Până când website-ul nu va reveni online, este greu de apreciat amploarea pagubelor cibernetice cauzate de ISIS.

TV5 monde hacked isis website

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele