12 dec. 2015 | 10:15

Trolling Day: ziua în care Anonymous invită internetul să ironizeze ISIS

ACTUALITATE
Trolling Day: ziua în care Anonymous invită internetul să ironizeze ISIS

Faptul că cei de la Anonymous au declarat război ISIS nu e o veste chiar nouă. Se pare, însă, că nu au de gând să folosească strict metode convenționale, astfel încât au creat „trolling day” împotriva grupării teroriste.

Într-un mesaj online publicat săptămâna aceasta, Anonymous le-a cerut oamenilor să facă parte din campania cyber împotriva teroriștilor prin „trollarea” acestora. Deși sunt șanse slabe să nu știți, trollingul este un termen care descrie abuzurile, insultele sau amenințările făcute online, de obicei față de celebrități. Pentru că internetul este un loc bizar, această practică s-a extins și în alte arii. Mulți suporteri ai ISIS au conturi în social media, iar grupul jihadist e cunoscut pentru prezența sofisticată în online. De asemenea, despre modurile în care Anonymous poate ataca ISIS poți citi aici, mai detaliat.

Cei de la Anonymous susțin că deja au doborât sute de conturi de Facebook și Twitter ale membrilor ISIS, dar nu au de gând să se oprească aici. Prin urmare, se vor aventura în evenimentul dedicat trollingului despre care vorbeam mai sus. Mesajul pentru cei care vor să se implice e cât se poate de clar: „Vă cerem să vă arătați suportul și ajutorul împotriva ISIS prin trollarea membrilor. Nu trebuie să fiți parte din Anonymous, oricine poate face asta, nefiind nevoie de cunoștințe speciale. Puteți face asta pe Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, dar și în viața reală”.

De asemenea, hacktiviștii și-au explicat și motivația:”Poate vă întrebați de ce vrem să trollăm și de ce pregătim toate aceste demonstrații împotriva ISIS. Pentru a înțelege, trebuie să știți întâi cum funcționează ISIS. Ei stârnesc teamă, sperând că acțiunile lor ne pot reduce pe toți la tăcere și ne pot face să stăm ascunși de frică. Dar ceea ce uităm e că suntem mult mai mulți împotriva lor decât pentru ei”.