24 mai 2015 | 14:22

Trei dintre noile funcții din iOS 9, detaliate pe Internet

ACTUALITATE
Trei dintre noile funcții din iOS 9, detaliate pe Internet

Cu ce vine nou iOS 9? Se pare că nu ar trebui să avem așteptări prea mari, dar trei dintre noile funcționalități s-ar putea dovedi utile.

Mark Gurman, de la 9to5Mac, a scris un raport în care a subliniat cele mai importante funcții din actualizarea de software. Totuși, acesta specifică de la început că iOS 9 nu va fi cea mai interesantă lansare Apple, precum și că majoritatea eforturilor sunt dedicate creșterii stabilității platformei.

Prima noutate se numește Rootles, și se pare că Apple mizează pe ea pentru oprirea jailbreak-urilor. Se pare că această nouă funcție va împiedica până și utilizatorii-administratori să acceseze anumite fișiere protejate pe dispozitivele Apple. Acest lucru va asigura păstrarea în siguranță a datelor.

A doua funcție, ce ține de securitate, are legătură cu iCloud. După cum bine știm, anul trecut câțiva hackeri au putut fura fotografii nud ale celebrităților din conturile acestora. Se pare că procesul de sincronizare fi mai rapid și mai sigur, iar astfel de incidente nu vor mai fi posibile.

De asemenea, Apple lucrează la o funcție numită Trusted WiFi, care ar putea implementa un nivel mai înalt de criptare a rețelelor wireless care nu sunt listate ca fiind sigure.