22 dec. 2015 | 15:55

Toshiba nu va mai vinde laptopuri decât în SUA și Japonia

ACTUALITATE
Toshiba nu va mai vinde laptopuri decât în SUA și Japonia

Japonezii de la Toshiba vor face o serie de restructurări important în cadrul companiei.

Japonezii de la Toshiba trec printr-o perioadă extrem de dificilă, motiv pentru care cei aflați în pozițiile de conducere ar urma să renunțe la nu mai puțin de 6.800 de angajați din cadrul diviziei de electronice. Conform site-ului TechCrunch, aceștia ar reprezenta nu mai puțin de 30% din totul forței de muncă al diviziei, sau 3% dintre toți angajații Toshiba.

Din câte se pare, japonezii se pregătesc să vândă o fabrică din Indonezia, responsabilă de fabricarea de televizoare. Pentru anul 2015, aceștia ar urma să înregistreze o pierde record de 4,5 miliarde de dolari. La prima vedere, muți ar spune că acest lucru se datorează scandalului financiar în care compania a fost implicată și care a costat-o în jur de 1,3 miliarde de dolari. Însă problemele companiei din Japonia ar fi mult mai complicate.

Pe piața de televizoare, Toshiba nu mai este un nume important, fiind depășită de rivalii din Japonia, Coreea de Sud și China, iar pe piața laptopurilor, situația este cel puțin la fel de gravă. Toshiba, un pionier în acest sector (primul său laptop a debutat în anul 1985), ajuns doar un producător de rând, care se străduiește să se diferențieze de ceilalți competitori.

Probabil cel mai important lucru este faptul că Toshiba ar putea să-și unească divizi de laptopuri cu cea deținută de Fujitsu. TechCrunch menționează chiar că Toshiba are de gând să se concentreze asupra vânzării de laptopuri către companii. În ceea ce privește consumatorii de rând, doar cei din Statele Unite și Japonia vor mai avea acces la laptopurile companiei. Menționăm, însă, că știrea nu a apărut pentru moment decât pe acest site, nefiind confirmată de alte publicații.