04 iun. 2015 | 16:03

Toshiba Kira e lansat în România și îți arată cât de bine a evoluat laptopul în 30 de ani

ACTUALITATE
Toshiba Kira e lansat în România și îți arată cât de bine a evoluat laptopul în 30 de ani

Toshiba lansează în România noul model Kira și odată cu el marchează printr-un computer de ultimă generație cei 30 de ani de când a lansat primul laptop.

Toshiba Kira a fost prezentat la CES 2015 și acum debutează oficială în România. Are un ecran de 13,3 inci, se încadrează în gama Ultrabook și este echipat cu procesoare Intel de ultimă generație. Astfel de laptopuri ultraportabile sunt ceea ce industria aceasta a creat în 30 de ani de evoluție a laptopului de la primul T1100 lansat de Toshiba în mai 1985.

Toshiba T1100 nu era nici pe departe un laptop așa cum îl știm astăzi, dar avea acele elemente de design care definesc conceptul. Astfel, ecranul venea peste tastatură, care la rândul ei era încorporată în computer. Bateria avea o autonomie de doar o oră, maximum, dar avea ecran LCD și programe. Costa 2.000 de dolari, dispunea de unitate floppy și rula MS-DOS. Acum, trei decenii mai târziu, Toshiba Kira are o greutate de puțin peste un kilogram și o autonomie de 10 ori mai bună.

Sunt două modele de Toshiba Kira, diferența fiind dată de ecran. Cel mai bun are un panou tactil IGZO (ca pe iPhone) la rezoluție QuadHD 2.560×1.440 pixeli, pe când cel de-al doilea se limitează la unul non-touch cu rezoluție full HD. Ambele Toshiba Kira folosesc procesoare Intel de generația a 5-a, au 8GB de memorie RAM și unitate de stocare SSD de 128 sau 256GB.

[related]

Lista de dotări mai include o interfaţă wireless Intel Dual Band Wireless AC 7265, Bluetooth 4.0, un sistem audio Harman Kardon cu procesare DTS şi o cameră web cu rezoluţie HD, tastatură cu iluminare şi microfoane stereo. Cele două laptopuri oferă trei porturi USB 3.0 şi ieşire video HDMI. Pentru Toshiba Kira cu ecran full HD, autonomia ar trebui să fie de 14 ore, pe când celălalt model „se limitează” la una de 11 ore.

Toshiba Kira full HD va avea un preț de 4.900 de lei pentru o versiune cu Intel i5 și stocare pe 128GB de SSD. Este disponibil în oferta eMAG. Al doilea model are un preț de 7.150 de lei și primești un procesor Intel i7 și 256GB spațiu de stocare. Acest Kirabook este disponibil la eMAG.

 

 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele