01 iun. 2015 | 13:15

Top aplicații pentru copii. Ce să le instalezi de 1 iunie

FEATURE
Top aplicații pentru copii. Ce să le instalezi de 1 iunie

Smartphone-urile și tabletele nu mai sunt demult numai unelte pentru oamenii mari, ci au devenit și jucăriile preferate ale celor mici. De ziua copilului, am zis să aruncăm un ochi în magazinele de aplicații, ca să vedem ce puteți instala de 1 iunie. 

Când vine vorba de aplicații pentru copii, în primul rând trebuie să știți că nu sunt toate, neapărat jocuri. Puterea de procesare a telefoanelor și tabletelor, combinată cu ingeniozitatea dezvoltatorilor, le oferă copiilor ocazia de a învăța lucruri noi într-o manieră ingenioasă.

Topul nostru cu aplicații pentru copii este împărțit, astfel, în trei categorii: jocuri, aplicații educative și aplicații pentru creativitate.

Aplicații pentru copii – cele mai distractive jocuri

Red Ball 4 este un platformer care îmbină o grafică colorată și o coloană sonoră prietenoasă, cu acțiunea și provocările de tip puzzle. Este un joc distractiv pentru toate vârstele, iar cei mici îl vor adora mulțumită faptului că este ușor de controlat. Îl puteți descărca pentru Android și pentru iOS.

Lalaloopsy 3D este un joc pentru fete care are la bază păpușile populare cu același nume. Fetele pot îmbrăca păpușile, le pot echipa cu fel de fel de accesorii și au la dispoziție multe mini-joculețe care le vor ține ocupate ore întregi. Găsiți Lalaloopsy pentru Android.

Marvel Future Fight este un titlu pe care băieții îl vor adora. Adună personajele preferate din filemele cu supereroi din ultimii ani și le pune față în față, în arenă,  în meciuri încinse. Schema de control este una ușor de înțeles, iar grafica este foarte atrăgătoare. Descărcați jocul pentru Android sau iOS.

Aplicații pentru copii – cele mai bune unelte pentru educație

O parte importantă din dezvoltarea emoţională a copiilor este legată de animale. Recunoaşterea acestora şi ataşamentul de primul câine sau prima pisică sunt importante. Pentru a facilita aceste experienţe, există o aplicaţie intitulată foarte sugestiv ,,Învățăm animalele”. Pe lângă imagini de înaltă rezoluţie cu diverse vietăţi, împărţite pe animale domestice şi animale sălbatice, acelaşi program include o serie de puzzle-uri simple şi câteva teste. Acestea din urmă sunt menite să testeze memoria copiilor care trebuie să recunoască animalele pe care le-au învăţat anterior. Găsiți aplicația pentru Android și iOS.

“Anotimpurile” este o altă serie de jocuri educative de la Kidsopia. Învaţă copiii să recunoască diverse obiecte, să facă asocieri între obiectele din aceeaşi categorie şi, mai mult decât orice, să se joace într-un mod constructiv. Include practic o serie de mini aventuri pe care cei mici le pot experimenta în ritmul lor. Găsiți aplicația aici, pentru Android și iOS.

Un joc pentru copiii un pic mai mari sau pentru aceia dintre noi care se mai simt în continuare copii – Duolingo. Acesta este un program complet gratuit care, prin intermediul unor mini jocuri, vă ajută să învaţaţi o limbă străină. Sistemul de acumulare a cunoştinţelor este foarte bine pus la punct şi interfaţa aplicaţiei este disponibilă şi în limba română pentru a uşura scopul educaţional. Există foarte multe lecţii pe care copiii le pot experimenta, iar, dacă au deja nişte cunoştinţe, pot începe cu un test de evaluare. Aplicația Duolingo este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS.

Aplicații pentru copii – cum să le stimulezi creativitatea

How To Make Origami include o colecţie foarte stufoasă de modele origame pe care copiii le pot realiza. Unele vin preinstalate, dar cele mai multe le puteţi descărca în mod gratuit de la secţiunea Downloads. Etapele realizării fiecărei creaţii sunt detaliate într-un mod foarte intuitiv prin animaţii şi este aproape imposibil ca cei mici să nu se descurce să le creeze. Puteți descărca aplicația pentru Android și pentru iOS.

Peste 50.000 de persoane au descărcat din Google Play ”Basme și Povești”, o aplicaţie făcută de românii de la Soft Line Design SRL. Știm cu toții cât de bine poate un basm să trezească imaginația celor mici, iar poveştile oferite gratuit de creatorii aplicaţiei sunt “Jack şi vrejul de fasole”, “Albă ca Zăpada şi cei 7 pitici”, “Ursul păcălit de vulpe”, “Capra cu trei iezi” şi “Degeţica”. Cu ajutorul acestei aplicaţii cu poveşti pentru copii, utilizatorul poate fie să asculte poveştile/basmele, fie să le citească. Descărcați ”Basme și Povești” pentru Android.

Crayola Color, Draw and Sinh este o aplicație pentru copii care le permite celor mici să deseneze și să coloreze. Are o interfață foarte prietenoasă și, pentru a le stimula creativitatea copiilor, fiecare strop de culoare și fiecare linie are un sunet propriu, iar cei mici pot învăța numele instrumentelor care fac sunetele pe care le aud. Puteți descărca aplicația pentru Android și iOS.

aplicatii copii povesti android