25 mai 2015 | 16:12

Toate telefoanele care rulează Android 5.0 Lollipop

ACTUALITATE
Toate telefoanele care rulează Android 5.0 Lollipop

Android 5.0 Lollipop se regăsește pe aproximativ 10% din dispozitive, iar mai jos aveți o listă cu toate telefoanele pe care este disponibil.

Nu foarte multe dispozitive beneficiază de cea mai nouă versiune a sistemului de operare de la Google. Deși acesta este disponibil pe majoritatea terminalelor noi, situația este complet diferită în cazul telefoanelor cu o vechime mai mare. În ciuda numerelor deloc impresionante, compania americană deja pregătește lansarea unei noi versiuni, cunoscută până la acest moment drept Android M.

În cazul în care vreți neapărat un telefon care să ruleze Lollipop, atunci lista de mai jos vă poate fi utilă. Aceasta include majoritatea telefoanelor pe care acesta poate fi găsit în prezent. Samsung are de departe cel mai mare număr de telefoane actualizate cu Android 5.0 Lollipop. Este vorba despre modelele Samsung Galaxy S6 și S6 Edge, Galaxy S5, S5 Active și S5 Duos, Galaxy S4, S4 Active și S4 Duos, Galaxy Alpha, Galaxy Note 4, Note Edge și Note 3.

De la HTC avem doar cele trei flagship-uri din seria One (M7, M8 și M9), iar de la Motorola avem Moto E (2015), Moto G din 2014, dar și varianta din 2015, Moto X (2014) și Nexus 6, după cum scriu cei de la Android Central.

Nu trebuie uitați nici coreeni de la LG, care au nu mai puțin de șase dispozitive dotate cu Android 5.0 Lollipop: LG G2, G3 și G4, LG G Flex 2, Nexus 4 și Nexus 5. Asus, Huawei și OnePlus au fiecare câte un dispozitiv în această listă: ZenFone 2, P8 și, respectiv, One.

Sony s-a mișcat mai încet decât alți producători, însă, în prezent putem găsi Android 5.0 Lollipop pe câteva dispozitive importante ale companiei: Sony Xperia Z1, Z1 Ultra și Z1 Compact, Z2, Z3, Z3 Ultra și Z3 Compact.