22 aug. 2015 | 09:24

Telefoanele de la Samsung vă inundă cu reclame nedorite

ACTUALITATE
Telefoanele de la Samsung vă inundă cu reclame nedorite

Încercând probabil să facă bani într-o manieră surprinzător de agresivă, cei de la Samsung se pare că au început să afişeze reclame pe mai multe telefoane cu Android.

Internetul este construit în jurul reclamelor servite de orice site deoarece aveţi acces la un amalgam de informaţii pe care în urmă cu câţiva ani le găseaţi în reviste plătite sau alte formate contra cost. Există şi aplicaţii sau jocuri gratuite care vă servesc reclame pe mobile din motive similare. Nimeni nu se aşteaptă însă să investească câteva mii de lei într-un smartphone, doar că să vadă reclame pe el. Cu toate acestea, se pare că aceasta este tactica la care au apelat cei de la Samsung pentru a câştiga câţiva bani şi, în egală măsură, pentru a-şi frustra utilizatorii la maximum.

Noul fenomen a fost sesizat pentru prima oară de cei de la Android Police şi se manifestă prin reclame care apar în bara de notificări a mai multor telefoane Samsung. Deşi aţi fi tentaţi să le clasificaţi ca fiind viruşi şi să vă împacientaţi, v-aţi înşela. Acestea vă sunt servite de Samsung Push Service, acelaşi serviciu Samsung care rulează în permanenţă la voi pe telefon pentru a vă oferi notificări legate de Samsung Pay, Samsung Link şi altele.

Această practică îndoielnică a reuşit deja să adune frustrarea unui număr foarte mare de utilizatori Samsung şi s-ar putea să fie doar încă unul dintre gesturile foarte eficiente ale sud coreenilor de a-şi aliena fanii. Exemplul de mai jos este şi mai dramatic. Pe ce planetă este normal să foloseşti un telefon Samsung doar că să primeşte o reclamă ca să-ţi cumperi un Galaxy S6 Edge+?

În teorie, primii care au făcut un astfel de gest în trecut au fost cei de la HTC, dar aceia v-au servit reclame în interiorul BlinkFeed, un agregator de ştiri în care te aştepţi să vezi diverse bannere pentru că nu dai bani pe conţinut editorial. Gestul celor de la Samsung este pur şi simplu absurd în contextul preţului la un Galaxy S sau Galaxy Note. Nu putem decât să sperăm că este vorba doar de un experiment ce va fi anulat în scurt timp.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele