16 aug. 2015 | 09:00

Telefoanele cu ecrane transparente devin din nou o posibilitate

ACTUALITATE
Telefoanele cu ecrane transparente devin din nou o posibilitate

Deşi este foarte probabil că acesta să fie un prototip care nu va deveni produs de serie prea curând, ZUK ne-a făcut să visăm din nou la ecrane transparente.

Au trecut aproape 6 ani de când cei de la Sony Ericsson lansau Xperia Pureness, unul dintre singurele telefoane create vreodată cu ecran transparent. Cu toate acestea, conceptul respectiv se pare că nu a murit, iar cu un pic de noroc îl vom vedea reiterat într-un smartphone cu un display de dimensiuni generoase.

În primul rând, trebuie să aveţi în vedere nişte informaţii de fond legate de această companie de care nu aţi auzit niciodată. ZUK este un startup asiatic ancorat financiar în Lenovo. Ca urmare, ar trebui să nu aibă nici un fel de probleme să dezvolte produse cu adevărat inovatoare, dacă finanţarea unui asfel de proiect unic nu reprezintă o problemă. Chiar de curând a fost lansat ZUK Z1, primul telefon al companiei.

În imaginile alăturate poate fi observat în detaliu un prototip de telefon cu ecran transparent. Acesta, din câte se pare, poate afişa în condiţii optime foarte multe informaţii care, deşi sunt vizibile şi destul de clare, datorită transparenţei panoului folosit, îţi permit să vezi şi ce se întâmplă în spatele telefonului. Dacă e să fim practici, pe lângă faptul că sunt foarte atrăgătoare şi interesante, este greu de spus ce utilitate ar putea avea acest tip de ecrane transparente în lumea reală.

Este posibil să vă ajute în anumite scenarii de realitate augmentativă, dar asta depinde doar de dezvoltatorii de aplicaţii care ar trebui să facă eforturi pentru a profita de noua tehnologie.

În altă ordine de idei, e foarte greu să ne dăm seama cu precizie dacă acest smartphone ipotetic de la ZUK are partea electronică ascunsă undeva în baza aparatului sau ocupă un spaţiu semnificativ în cutia de dedesubt. Ca urmare, nu este exclus ca acesta să fie doar încă un ecran transparent precum cel demonstrat de Samsung la începutul acestui an. Doar odată cu trecerea timpului vom afla dacă astfel de gadgeturi vor reuşi să ne îmbunătăţească stilul de viaţă

ZUK Lenovo ecran transparent

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele