01 aug. 2015 | 14:00

Tabletele Shield pot exploda, iar NVIDIA le vrea înapoi

ACTUALITATE
Tabletele Shield pot exploda, iar NVIDIA le vrea înapoi

Pentru a evita un scandal mediatic ulterior, cei de la NVIDIA au iniţiat un program prin care cer înapoi toate tabletele de gaming Shield produse într-o anumită perioadă.

Din păcate, auzim tot mai des de situaţii în care un produs destul de răspândit trebuie să se întoarcă la producător din cauza unui risc semnificativ de explozie sau incendiu. După ce Apple a iniţiat un program de despăgubiri pentru cei care şi-au cumpărat vreodată un Beats Pill XL, NVIDIA se oferă să vă înlocuiască o tabletă Shield cu diagonala de 8 inci cu alta nouă. Singura condiţie este ca modelul pe care îl aveţi în posesia voastră să fie produs în perioada iulie 2014 – iulie 2015. În contextul în care vorbim de o fereastră de 12 luni, vă daţi seama că numărul unităţilor afectate este semnificativ.

Care este problema? Printr-un comunicat oficial publicat pe blogul NVIDIA, compania americană a confirmat că există un risc cât se poate real ca tableta voastră Shield să ia foc din cauza faptului că bateria din interior se supraîncălzeşte. Din fericire, deşi sunt mai multe gadgeturi din seria Shield pe piaţă, doar tabletele cu diagonala de 8 inci incorporează bateriile defectuoase şi trebuie trimise către NVIDIA.

Dacă sunteţi utilizatorul unei unităţi achiziţionate în ultimul an, accesaţi aceastră adresă, completaţi un formular şi aşteptaţi-vă ca în câteva zile sau câteva săptămâni să intraţi în posesia unei alte tablete complet noi cu specificaţii identice. Până veţi finaliza procesul de înlocuire, NVIDIA vă avertizează că ar fi bine să nu mai folosiţi tableta decât în cazuri de extremă necesitate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele