27 aug. 2015 | 08:55

Tabletele Samsung Galaxy Tab S2 vin în două dimensiuni și au specificații de top

ACTUALITATE
Tabletele Samsung Galaxy Tab S2 vin în două dimensiuni și au specificații de top

În cadrul pregătirilor pentru IFA 2015, cei de la Samsung au anunţat oficial noile tablete Galaxy Tab S2 cu diagonale de 8 şi 9,7 inci.

Deşi s-au agitat mai mult să lanseze multiple smartphone-uri într-un timp relativ scurt, pe lângă un Galaxy Note 5 sau Galaxy S6 Edge+, cei de la Samsung şi-au făcut timp şi pentru noile tablete Galaxy Tab S2. Ilustrate în imaginea de mai sus, acest tablete au multe specificaţii în comun, cu excepţia diagonalei diferite.

Ambele versiuni de Tab S2 se mândresc cu o rezoluţie generoasă de 2048 x 1536 pixeli şi un raport de aspect de 4,3. Din acest punct de vedere, sunt identice cu noile iPad-uri şi iPad Mini-uri. La interior ascund SoC-uri octa core formate din patru nuclee tactate la 1,9 GHz şi alte patru la 1,3 GHz ajutate de 3GB RAM. Au suport pentru extinderea capacităţii de stocare cu microSD-uri, dar oferă din fabrică 32 sau 64GB de spaţiu.

Versiunea de 8 inci se rezumă doar la o memorie internă de 32GB. Pentru selfie-uri va trebui să vă rezumaţi la imagini imortalizate la 2,1 megapixeli, în timp ce camera principală va fi un pic mai performantă datorită senzorului de 8 megapixeli cu autofocus. Sistemul de operare preinstalat va fi Android 5.0 Lollipop. Partea de conectivitate include Bluetooth, WiFi, GPS şi Glonass, iar dacă vă aflaţi în posesia unui abonament de date, puteţi folosi noile Galaxy Tab S2 şi pe reţele LTE.

Preţurile vor fi cu siguranţă variate, în funcţie de iteraţia pe care veţi pune mâna, dar cei de la Samsung au preferat să nu le facă publice pe toate momentan. La 500 de dolari puteţi cumpăra varianta de 9,7 inci cu 32GB memorie internă, în timp ce la 400 de dolari va trebui să optaţi pentru 32GB spaţiu şi un dispay de doar 8 inci. Nu ştim care vor fi preţurile pentru versiunile cu LTE, de cele mai multe ori sunt cu 100 – 130 de dolari mai scumpe.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele